Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Може би всеки е забелязал, че възприемането на музиката е в голяма зависмост моментното състояние на слушателя.
Огромно значение има дали той е напрегант или спокоен, изморен или отпочинал. Неведнъж са възниквали спорове кое е най-подходящото време за слушане на музика, кога е най-удачно да преценим доколко е качествена една аудиосистема. Затова реших да направя и тази анкета.
Гласувах за 'през деня' защото рано сутрин докато не съм буден не съм в кондиция Като цяло, най-добре ми е когато не съм уморен, настроен съм да слушами го правя с кеф а не просто 'по задължение' да седна да 'слухтя'
Между другото, това оказва ОГРОМНО влияние според мен. _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Пуснато на: Съб Яну 03, 2009 9:25 pm Заглавие:
Вечер, на много приглушена светлина. Най-малко неща ме разсейват и за най-малко неща си мисля, а и емоциите на човек по това време са най-изострени. През деня и особено сутрин определено не чувам някои неща или по-скоро ги чувам, но не им обръщам внимание.
Пуснато на: Съб Яну 03, 2009 9:47 pm Заглавие: з
Вечер ,тихо,интимно.
За най-голям ефект обаче системите , е хубаво да бъдат такива каквито са нашите ))) Вятъра да насочва "погледа",ушите да допълват интуицията,а тя да кара вятъра да излиза от колонките ни ,така че да се озовем ТАМ,но и ТУК ,в момента на единство ,изпитвайки лекота и блаженство. _________________ Тайната на звука е мистицизъм.Хармонията на живота е религия.Знанието за вибрациите е метафизика ,а анализът на атомите - наука.
Хармоничното съчетание на всичко това е изкуство.
Пуснато на: Съб Яну 03, 2009 10:37 pm Заглавие:
За мен идеалното време е късно вечер - разбирай след полунощ. Всякакви странични шумове, предизвикани от външни и вътрешни (семейни) източници, липсват. Даже и кучето спи . Странно е, не знам дали и други са го изпитвали, но ми се е случвало следното - когато ми се доспи докато слушам, седейки на канапето с крака на масата, в някакво полубудно или по-скоро полузаспало състояние, усещането за музиката става изключително, реално, живо, не знам даже как да го опиша. Единственото обяснение, което успях да измисля е, че в това състояние - а-ха да се отнесеш в царството на сънищата - съзнанието се освобождава от всякакви дразнители и възприема максимално пълноценно.
Пуснато на: Съб Яну 03, 2009 11:01 pm Заглавие:
След напрегнат ден първите 15-20 минути цялото напрежение от работата и проблемите се стапя и следващия час е наистина пълноценен. Освобождаващ от ежедневния стрес. За това гласувах за вечерта, но и уикендите са също приятно време за слушане поне при мен. _________________ CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
Пуснато на: Нед Яну 04, 2009 2:01 am Заглавие:
Angel Gekov написа:
За мен идеалното време е късно вечер - разбирай след полунощ. Всякакви странични шумове, предизвикани от външни и вътрешни (семейни) източници, липсват. Даже и кучето спи . Странно е, не знам дали и други са го изпитвали, но ми се е случвало следното - когато ми се доспи докато слушам, седейки на канапето с крака на масата, в някакво полубудно или по-скоро полузаспало състояние, усещането за музиката става изключително, реално, живо, не знам даже как да го опиша. Единственото обяснение, което успях да измисля е, че в това състояние - а-ха да се отнесеш в царството на сънищата - съзнанието се освобождава от всякакви дразнители и възприема максимално пълноценно.
Напълно споделям. Освен, че това в полубудното състояние ми се е случвало съм наблюдавал и друго странно нещо - понякога сутрин си тананикам някаква мелодия на глас докато правя нещо в кухнята, и забелязах, че колкото по-сънен съм и ми се спи, толкова по-вярно репродуцирам мелодията. Очевидно съзнанието наистина се освобождава по някъкъв начин от "самоконтрола". Предполагам, че нещо подобно става и с много изпълнители на сцена, които свирят със затворени очи, да кажем, джаз импровизации и изглеждат страшно отнесени.
Гласувах за рано сутрин - отпочинал съм и мога да слушам в детайл. Вечер обикновено съм след цял ден слушане на музика (това работя) и предпочитам тишината
Пуснато на: Нед Яну 04, 2009 6:18 pm Заглавие:
Предпочитам да слушам нощем. Не че и денем не слушам, но вечер отпадат много дразнещи фактори.. Пък и вечер е по-лесно да се отпусна и да достигна до "еargasm"..
Пуснато на: Нед Яну 04, 2009 10:47 pm Заглавие:
440Hz написа:
Angel Gekov написа:
Напълно споделям. Освен, че това в полубудното състояние ми се е случвало съм наблюдавал и друго странно нещо - понякога сутрин си тананикам някаква мелодия на глас докато правя нещо в кухнята, и забелязах, че колкото по-сънен съм и ми се спи, толкова по-вярно репродуцирам мелодията. Очевидно съзнанието наистина се освобождава по някъкъв начин от "самоконтрола". Предполагам, че нещо подобно става и с много изпълнители на сцена, които свирят със затворени очи, да кажем, джаз импровизации и изглеждат страшно отнесени.
Г-н Геков и г-н Ла(I), а предполагам и много други, са се докоснали до едно от най-ценните неща, което ни дава музиката. Описаното е Променено Състояние на Съзнанието (ПСС) - вид трансово състояние, подобно на медитацията, хипнозата или психеделичния трип, при което съзнанието (критичният ум) частично или напълно се изкючва, в резултат на което човек остава "по голо" подсъзнание. Ако в това състояние в подсъзнанието "се посее" някакво внушение, мисъл или желание, на по-късен етап същото се материализа в материалния или менталния свят на съответния човек. Когато "внушението" е самата музика, това би могло да доведе до хармонизиране на личността и до повишаване на степента на осъзнаване. Подобни методи се използват, примерно, при хипнотерапията. Подробности за механизма и указания за овладяването и за практическото му приложение има в книгите "Силата на твоето подсъзнание" на д-р Джоузеф Мърфи, "Wishpin" на Джеймс Соул и др.
Пуснато на: Пон Яну 05, 2009 1:50 am Заглавие:
Г-н Крачунов, благодаря много за пояснението - очевидно хората са открили и изследвали отдавна този феномен. Въпреки, че материята е ужасно интересна предлагам да не продължаваме диалога тук, за да не създаваме излишен спам. Можем да пуснем отделна тема посветена на начините на възприемане на музиката. Поздрави!
Регистриран на: Feb 26, 2005 Мнения: 510 Местожителство: ХАРМАНЛИ ; София
Пуснато на: Пон Яну 05, 2009 1:59 am Заглавие:
Късно вечер, особенно приятно ми е да лежа и слушам полузаспал както описа Ангел _________________ Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети