Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
emostoyanov чете

|
Пуснато на: Вто Фев 10, 2009 9:59 pm Заглавие: Tweeter за тонколони Mirage FRX-5 |
|
|
Имам тези тонколони от известно време и съм страшно доволен от тях. За съжаление след един купон на сина ми пищялката на едата от тях вече не работи (може би и аз й помогнах до някъде с любопитството си) и търся да я заменя с нещо подходящо. нямам много точна информация за нея, по-скоро за самите тонколони ето тук:
http://www.digitalcentre.com.au/p/95984/mirage-frx5-floorstanding-speakers.html
от където се вижда, че:
Tweeter: 3/4” (19mm) (.75")
Pure Metal Hybrid Pure Metal Hybrid
Дали някой може да ми помогне със съвет? От къде да намеря нещо подходящо за замяна? Благодаря предварително! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
toroid има сериозен опит

Регистриран на: May 26, 2005 Мнения: 750 Местожителство: София-Люлин-Борово
|
Пуснато на: Вто Фев 10, 2009 10:06 pm Заглавие: |
|
|
Ако само е изгорала-пренавиване.Ако куполчето е смачкано или разкъсано........тогава ще се мисли какво да се прави. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
emostoyanov чете

|
Пуснато на: Вто Фев 10, 2009 10:24 pm Заглавие: Май и от двете по малко |
|
|
Понеже не се чуваше, аз я разглобих и при опит да видя дали проблема не е в куполчето й, едно пръстенче зад купола, към което е свързан много тънък проводник, се отдели и се посмачка. Иначе не виждам как може да се пренавие, защото поне не ми изглежда да може да се разглоби... - като се отдели купола, остава масивно капсуловано тяло с магнита отзад. За това по-скоро си мисля да заместя с нещо подобно... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
toroid има сериозен опит

Регистриран на: May 26, 2005 Мнения: 750 Местожителство: София-Люлин-Борово
|
Пуснато на: Вто Фев 10, 2009 10:48 pm Заглавие: |
|
|
Ти за пренавиването не бери грижа как ще стане Има си куп чалъми за тая работа Дай на лично да поговорим за да не пълниме темата излишно с оф и др.подобни.Как е "лампата"  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
emostoyanov чете

|
Пуснато на: Сря Фев 11, 2009 12:08 am Заглавие: Ок, пуснах ти лично съобщение |
|
|
като имаш време го погледни... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
emostoyanov чете

|
Пуснато на: Сря Фев 11, 2009 6:46 pm Заглавие: Ето и малко снимки на пищялката |
|
|
на адрес
http://www.tetracom-bg.com/gallery/miragespeakers
има снимки на разглобения/повреден високоговорител от тонколоната, в случай че някой проявява интерес да помогне.
Емил |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Audiomaster има сериозен опит

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 2:32 am Заглавие: Re: Ето и малко снимки на пищялката |
|
|
Е нали уж ми се обади точно за това, за да ти помогна?
Или си се отказал да ги пращаш?
Както решиш, за мен това е най-обикновено високочестотно драйверче и не виждам нищо по-особено в конструкцията му, че да се плашиш дали може да се пренавие. Ремонтирал съм къде по-сложни високочестотни, като например планарните изодинамици, лентови, профи драйвери със сложно центроване. Щом навремето съм пренавивал микрофонен капсул с импеданс 600 ома и то с хексагонална намотка като форма, не кръгла и проводник с диаметър 0,02 мм например, значи съм бил достатъчно луд да се занимавам с такива "дивотии" - сега не бих го правил, макар че тези дни ми се налага преместване на бобинката на едни слушалкови капсули от един с тежка мембрана и лека бобинка на друг с по-лека мембранка.
Ясно е, че сондираш мнение и искаш да получиш още предложения, само че така може да обидиш с недоверието си този, с когото имаш някаква уговорка вече. _________________ 089 9867 140
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
emostoyanov чете

|
Пуснато на: Чет Фев 12, 2009 10:44 pm Заглавие: Заминала е с Еконт |
|
|
Днес не бях в офиса, но както се уговорихме вчера, поръчах куриера и днес още на обяд са я взели - утре трябва да е при тебе - в никакъв случай не съм се отказал!!
Емо |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Audiomaster има сериозен опит

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|