Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Пон Мар 02, 2009 5:22 pm Заглавие: Малки ОТ от стара съветска книжка за радиолюбилеля
Здравейте,
Не зная дали темата може да се отнесе към ТЛ, ако не може - моля модераторите да я преместят, или изтрият
Имам дядо, който е на 92 години, с всичкия си е и е един от най ценните ми източници на инофрмация за лампи. говорители...Та, той ми даде да прегледам съветска книжка от 70 те "зарубежни радиолюбителски конструкции" (руско-българския еквивалент на заглавието) и ето какво намерих
изпратих чертежа на един приятел в Сливен и на следващия ден той ми върна нарязаните кутии. В кутиите вкарах един чифт FRS8M на Висатон и след като сглобих / залепих / запоих - пуснах. Получих много повече от това, което очаквах - доста дълбоки и пъргави баси, детаилна среда и ясни високи. Не очахвах от този говорител такъв звук - но се получи.
Пускам темата за да споделя удовлетворението и удоволствието от пускането / слушането на тези ОТ.
Също така - и за да предизвикам коментари на конструкцията, разбира се...
Пуснато на: Пон Мар 02, 2009 6:19 pm Заглавие:
Поздравления за успешния проект!
Конструкцията е зарубежна, но не е радиолюбителска.
Въпросното озвучително тяло е разработено през 70-те от AKAI, а използваният драйвер е 4" широколентов, произведен от Fostex.
Една препоръка - за сглобяването на кутии за тонколони занапред недей използва никакви вложки, дибли и други дърводелски "улеснения". Единственият прявилен начин е лепене с подходящо лепило, например Henkel-Moment при осигурен достатъчно голям натиск.
Пуснато на: Пон Мар 02, 2009 10:32 pm Заглавие:
Под радиолюбителство навремето се разбираше DIY - руско влияние, какво да се прави.
Имаше списание "Радио" - единственият източник за схеми на усилватели, колони и т.н.
А "библията" ми в аудиотехниката беше книгата на Эфрусси М. М.
"Громкоговорители и их применение"
Понеже темата ми напомни за това, се сетих колко ме беше яд, когато установих за липсата и, след поредното разчистване в къщи.
От дуга страна пък току що я намерих в сканиран вид и не мога да не я споделя с вас.
http://nehudlit.ru/books/detail7258.html
Трябва и някакво плейърче за формата DJVU.
Пуснато на: Вто Апр 07, 2009 4:38 pm Заглавие:
Едно, надявам се последно продължение на темата..
Във описаните по-горе кутии сложих благоевградските ВК 0628 и изненадата беше още по-голяма и по-приятна от FRS8M. Появиха се още високи (независимо от 16-те К горна гранична), а ниските станаха още по ясни...
Мисля за пробвам ФРС-ите в малката кутия на low cost хорната на Daniel Petrov, http://www.bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4699, но това е тема на друг пост...
Мисля да приключа дотук с този проект, защото ще изпадна в противоречия с половинката
Пуснато на: Вто Апр 07, 2009 7:20 pm Заглавие:
FRS8/M според мен не си струват усилията да им изработваш хорна/ТЛ ,свирят приятно ама .. има доста какво да се желае ,по добре се насочи към по сериозни драйвъри ,усилията по кутията няма да са много по големи
Пуснато на: Вто Апр 07, 2009 7:30 pm Заглавие:
Alexi написа:
FRS8/M според мен не си струват усилията да им изработваш хорна/ТЛ ,свирят приятно ама .. има доста какво да се желае ,по добре се насочи към по сериозни драйвъри ,усилията по кутията няма да са много по големи
Абсолютно. Същото важи според мен и за останалите Визатони от този клас. _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети