Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
KAMOHA чете

|
Пуснато на: Съб Мар 07, 2009 12:46 pm Заглавие: Помощ за разчитане на неработеща платка с полеви транзистори |
|
|
Здравейте.Прегледах форума и разбрах,че много членове подбират от полеви транзистори.не мога да разбера принципа на работа на платката.Няма я дори и в Google и като схема.С две думи става въпрос за управление, на входа има датчик на ХОЛ, LM-339 на изхода в паралел 2 полеви транзистора около 150А.Мога да я заменя и с друго схемно решение ако ми помогните.Ако темата не е за тук моля не я изтривайте. Много ми е необходима. Предварително ВИ благодаря. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dimitar Atanasov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Съб Мар 07, 2009 3:04 pm Заглавие: |
|
|
Все пак какво е предназначението на тази платка... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
StefanStefanov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Съб Мар 07, 2009 5:00 pm Заглавие: |
|
|
Питай във форума на eshop.bg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Svetlin Iliev има опит

|
Пуснато на: Съб Мар 07, 2009 5:35 pm Заглавие: |
|
|
При преминаването на магнит покрай датчика на Хол, той сработва ЛМ339 усилва сигнала и управлява ( отпушва ) транзисторите( те най-вероятно са в ключов режим. Но все пак за да стане по-ясно и да не се говорят глупости начетай една схемка на тази платка. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kuriera чете и пита

![]()
|
Пуснато на: Съб Мар 07, 2009 7:03 pm Заглавие: .... |
|
|
Не ми стана на мен ясно само какъв е проблема. Искаш да свалиш принципната схема или самата платка така е думнала че има изпепелени елементи и не можеш да разгадаеш как да е ремонтираш. хубаво щеше да има и една снимка да се види за какво иде реч  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|