Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
botzi има известен опит

|
Пуснато на: Сря Мар 25, 2009 3:20 pm Заглавие: Ето и моята система с ОB |
|
|
Здравейте, отдавна се каня да покажа това на което слушам в момента. След много промени, та накрая и помещението ето и временния вариант. За сега предстои смяна на източниците на звук, тъй като този Денън вече се мръщи на някои дискове, техникса беше временно решение, а сегашното ми сони не ме устройва като източник. Ползвам и компютъра с дак с 2706 на Теодор Айнаджиев, но определено сигнала е доста нисък за мощността на усилвателя с 16С19П (~2,5 W) и на някои песни с по ниско ниво липсва достатъчно мощност и динамика. За в бъдеще ще търсим по-добър източник и евентуално следващо ниво усилвател с по големи лампи че тези не топлят достатъчно стаята ( нали съм Габровец ) ................. От бафълите, за сега съм изключително доволен, много верен и жив звук и невероятна сцена. До сега на тях са пробвани синьо и червено хапче, куп транзисторни усилватели и разбира се B.E.R.ът на Гого с който съм в момента и съм изключително доволен от звука и детайла който представят. Като недостатък мога да спомена единствено събирането на прах по плексигласа и може би това че не слизат по ниско от 60-70 херца. За сметка на това баса е много стегнат и добре контролиран, някак си ненатрапчив и не те умаря в дългите електро бийтове. За акустична музика немога да намеря недостатък в ниските честоти.
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nanko Rusev има сериозен опит

|
Пуснато на: Сря Мар 25, 2009 4:22 pm Заглавие: Re: Ето и моята система с ОB |
|
|
Свежо. Честито! _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ivodjima чете и пита

|
Пуснато на: Сря Мар 25, 2009 7:56 pm Заглавие: |
|
|
Бафълите са със страхотен детайл и ефирно звучене.Ще се чуят и с по сериозни плейъри скоро  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
botzi има известен опит

|
Пуснато на: Сря Мар 25, 2009 9:42 pm Заглавие: |
|
|
Както се казва в една реклама ........ "най доброто предстои"  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gogo има сериозен опит

![]()
|
Пуснато на: Чет Мар 26, 2009 9:26 am Заглавие: |
|
|
Ако отдалечиш бафълите от задната стена на около 1,5 метра (стига да имаш място разбира се) ще може да слязат по-надолу в ниските, но до известна степен ще се намали стегнатостта им. Пробвал ли си този вариант? При мен става така и в крайна сметка е въпрос на вкус - някой харесват по-дълбок и нисък (но по-малко стегнат) бас, други - по стегнат (твърд). Варирайки това разстояние до задната стена може да се получи желания ефект. От опит - при плътно разположение до задната стена (доколкото позволяват стойките) баса става доста жилав и стегнат, но на мерене F(-3dB) отива на 80-90Hz. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
botzi има известен опит

|
Пуснато на: Чет Мар 26, 2009 10:21 am Заглавие: |
|
|
Ами последно бяха на 1 метър от пердето, като от пердето до стената има още около 20 см разтояние. Довечера ще пробвам да ги отдалеча още, място има . Лошото че стаята е почти празна, а и килима е малък и сравнително тънък. Иначе като пропорции помещението е идеално според една статия поствана тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nanko Rusev има сериозен опит

|
Пуснато на: Чет Мар 26, 2009 10:56 am Заглавие: |
|
|
Определено експериментирай с положението в стаята, не само спрямо задната стена, но и спрямо страничните. При мен (с хорни) разликата е огромна и въпреки че местенето е по-трудно си заслужава!
А това с празната стая не го виждам да е проблем - дава ти голяма свобода за акустрично третиране!
Успех!
Нанко. _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Em1l чете

|
Пуснато на: Чет Мар 26, 2009 3:12 pm Заглавие: |
|
|
Радост за моето око  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nikolay Savov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Мар 26, 2009 8:18 pm Заглавие: з |
|
|
много добра система ,поздравления..... уникални бъфали . Ciare вместо Fostex , идеалната алтернатива на божествения Етер. _________________ Тайната на звука е мистицизъм.Хармонията на живота е религия.Знанието за вибрациите е метафизика ,а анализът на атомите - наука.
Хармоничното съчетание на всичко това е изкуство. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|