Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
The_Prodigy чете

|
Пуснато на: Пет Апр 03, 2009 3:30 am Заглавие: Съвет? |
|
|
Здравейте!
Имам желание да си закупя 2 нови колони и рисийвър на "Pioneer", които да вържа към лаптопа.
- колони: PIONEER S-H520V-QL
- рисийвър: PIONEER VSX-516/S, PIONEER VSX-917V-S или PIONEER VSX-918V-S
Ето и въпросите ми:
1. Добър ли е избора на колони?
2. Кой рисийвър е подходящ за тях (или някой друг ще ми трябва въобще)?
3. Ще ми е нужен ли допълнителен субуфер?
Ако някой има разни идеи, нека сподели
Благодаря предварително за отговорите!
Поздравления за развития форум и потребителите му ентусиасти  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nikikoz има опит

|
Пуснато на: Пет Апр 03, 2009 7:36 am Заглавие: |
|
|
каква е идеята да гледаш филми или да слушаш музика? Това което си написал ме навежда на мисълта че ще гледаш филми...
Според мен колоните са пръчка и във форума можеш да намериш по хубави(правени). Не говоря за хорни а за ОТ по принцип. Ако имаш възможност чуй това на което си се спрял и после го сравни с други ОТ и ресивъри. Аз лично бих ти препоръчал да се ориентираш към правени ОТ или ако не ти се занимава за нещо втора ръка, и в двата случая ще е по добре. Но пак казвам, слушай максимално много неща преди да решиш какво да купиш...Успех _________________ Единственото на което вярвам са ушите ми... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
The_Prodigy чете

|
Пуснато на: Пет Апр 03, 2009 1:09 pm Заглавие: |
|
|
За слушане на музика са ми необходими. Правени озвучителни тела (ако ОТ означава това) нямам желание да купувам. Но, да, ще гледам да чуя сауда на това, което ще купувам Знам само няколко магазина и без това...
М/о възможно ли е да ползвам рисийвър, чиято изходна мощност е под 130 W, при положение, че мощността на едната колона е 130 W?
Въпросът ми вероятно е мн. смешен, но си признавам, че не разбирам много, много  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nikikoz има опит

|
Пуснато на: Пет Апр 03, 2009 1:49 pm Заглавие: |
|
|
Не разбирам защо ще си купуваш ресивър ако ще слушаш стерео??? При всички положения дори и по евтин стерео усилвател ще свирне по добре от ресивър. Моя съвет е да си вземеш класически стерео усилвател, хем по евтино хем по хубаво като звук. Пак ти казвам за втората ръка, да има рискове но поне можеш да купиш нещо стойностно. През последните години пазара много се промени. Новите неща които свирят наистина са на нечовешки цени а тези които са на приемливи цени просто не си заслужават. Преди да решиш какво да купуваш виж по форума има хора които правят и усилватели и колони. Чуй и тогава преценявай. Има хора които знаят какво правят и си разбират от работата. Това че са правени не означава че е лошо, напротив, в повечето случай правените неща (стига да са правени от разбиращи хора а във форума има такива) надсвирват значително по скъпи купешки неща. Ти слушал ли си лампи и широколентов говорител някога????Не бързай да взимаш решение преди да си послушал масимално много неща, във форума има достатъчно гостоприемни хора които с удоволствие ще те поканят за да чуеш системите им. Това са мои съвети разбира се, решението си е твое.
А иначе за ватовете не се притеснявай, едва ли ще пуснеш които и да е усилвател/ресивър на максимум... _________________ Единственото на което вярвам са ушите ми... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
The_Prodigy чете

|
Пуснато на: Пет Апр 03, 2009 2:07 pm Заглавие: |
|
|
Не ги разбирам аз тези хорни, лампи, дървесина, стъклария... До момента, в който попаднах в този форум, не бях чувал дори за хорни, а опцията за лампов усилвател я бях забравил.
Готови хорни и лампови усилватели продават ли се или единствено ръчно се сглобяват? Къде бих могъл да чуя саунд от хорни и лампов?  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rumen Suvandjiev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Апр 03, 2009 2:10 pm Заглавие: |
|
|
Prodigy написа: | Правени озвучителни тела (ако ОТ означава това) нямам желание да купувам. |
Аз не съм чувал озвучителни тела, които да растат по дърветата и да не са правени от някого.
Важното е като са правени дали наистина са НАправени.
Тези, на които си се спрял, са правени-недоправени от китайци. Щом ти харесват, няма защо да пускаш теми във форум като този. Отиваш и си ги взимаш. Гледай на тях да пише повече ватове или както някои неуки магазинери произнасят - ВАТАЖ.
Prodigy написа: | Готови хорни и лампови усилватели продават ли се или единствено ръчно се сглобяват? Къде бих могъл да чуя саунд от хорни и лампов? |
Абе има и такива, които ги сглобяват с краката си, но в нашия форум хич не ги толерираме.
Иначе ако искаш да чуеш лампи и хорни - заповядай! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nikikoz има опит

|
Пуснато на: Пет Апр 03, 2009 2:14 pm Заглавие: |
|
|
Ми за да чуеш хорни с лампов усилвател(което е задължително според мен) най добре е да видиш в раздела мойта система койи хора имат, 90% от тях няма да ти откажат да им чуеш системите. Ако искаш най доброто се свържи с Иван Рачев...пусни му едно съобщение
Повярвай ми нивото на по-голямата част от правените неща в сайта не отстъпва на световните образци. Не знам до колко си запознат но така или иначе скъпите марки представляват манифактури, не си мисли че много се различават от работилниците на хората от форума  _________________ Единственото на което вярвам са ушите ми... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
StefanStefanov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Апр 03, 2009 2:35 pm Заглавие: |
|
|
Е, вие го хвърлихте направо в дълбокото!
А човекът искаше само скромно усилвателче и колонки да си слуша лаптопа...
(не че ще му попречи ако чуе нещо наистина качествено, може би ще му попречи на покупката само ) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nikikoz има опит

|
Пуснато на: Пет Апр 03, 2009 2:40 pm Заглавие: |
|
|
Stefan Stefanov написа: | Е, вие го хвърлихте направо в дълбокото!
|
Може и да си прав но аз съм убеден за себе си че когато човек е чул нещо хубаво дори и да си купи нещо различно то ще бъде по правилно защото вече ще има база за сравнение. Така че по добрия вариант е да чуеш нещо хубаво, при всички положения... _________________ Единственото на което вярвам са ушите ми... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
tino_tkd има известен опит

|
Пуснато на: Пет Апр 03, 2009 4:10 pm Заглавие: |
|
|
Абе идеята на момчето май не е съвсем "мъртво родена"...
Аз предлагам Лаптопа + дака на Фенкилър + тоя усилвател + тези ТЛ-и (като за начало мисля, че е ОК) и го пишеме зарибен.
Нека по-вещите да ме поправят ако съм в грешка. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Borislav Stankov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Апр 03, 2009 4:25 pm Заглавие: |
|
|
Идеална оферта ! _________________
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nanko Rusev има сериозен опит

|
Пуснато на: Пет Апр 03, 2009 4:26 pm Заглавие: |
|
|
Като гледам, човека просто иска да бухне 1000 лева в нищото  _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
The_Prodigy чете

|
Пуснато на: Пет Апр 03, 2009 5:39 pm Заглавие: |
|
|
А бе бъзикате се вие с мен , ма срещнах познат тук и ми обясни разни неща за хорните и усилвателите  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nikikoz има опит

|
Пуснато на: Пет Апр 03, 2009 5:46 pm Заглавие: |
|
|
Никой не се бъзика с теб. Повечето хора в този форум са поставили музиката на доста централно място в техния живот и за това приемат нещата сериозно. Слушане му е майката _________________ Единственото на което вярвам са ушите ми... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
The_Prodigy чете

|
Пуснато на: Пет Апр 03, 2009 6:05 pm Заглавие: |
|
|
Да, явно. Аз повече вярвам на очите си обаче, на ушите най-често жените си вярват Като чуя за пръв път саунд от хорни и лампов, ще споделя мнение, пък колко ще е компетентно - друг въпрос  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|