Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Владимир Танов не знае къде се намира и какво говори
Пуснато на: Вто Апр 07, 2009 3:48 pm Заглавие: Има ли 5.1 декодери без усилватели
Гледам, че масово се продават ресивъри с вграден декодер, а не виждам продават ли се само 5.1 декодери. Четох темата за избор на компоненти. Главно слушам музика. Имам два добри стерео усилвателя - един за предни и един за съраунд. И двата нямат Pre-In - единият защото е много стар, а другият защото е по-нисък клас. Та понеже съм противник на ресивърите се чудя какво мога да направя в мойта ситуация.
Пуснато на: Вто Апр 07, 2009 3:50 pm Заглавие: Re: Има ли 5.1 декодери без усилватели
tanov написа:
Гледам, че масово се продават ресивъри с вграден декодер, а не виждам продават ли се само 5.1 декодери. Четох темата за избор на компоненти. Главно слушам музика. Имам два добри стерео усилвателя - един за предни и един за съраунд. И двата нямат Pre-In - единият защото е много стар, а другият защото е по-нисък клас. Та понеже съм противник на ресивърите се чудя какво мога да направя в мойта ситуация.
Какво точно искаш да направиш?
Продават се само процесори. Не очаквай да ги намериш евтино обаче. Освен това ще ти трябва още един усилвател за център и отделно активен subwoofer _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Владимир Танов не знае къде се намира и какво говори
Пуснато на: Вто Апр 07, 2009 3:56 pm Заглавие:
Тъй като рядко гледам филми мислех или да ползвам говорителите на телевизора за център или ако процесора има възможност да конфигурира броя на говорителите - примерно 4, а не 5.1. Субуфър мисля да пропусна, тъй като предните колони имат достатъчно ниски.
А може ли да се намери декодер на достъпна цена или по-скоро да си взема най-евтиния ресивър и да си изведа сам сигнал, тъй като евтините нямат аналогови изходи .
Пуснато на: Вто Апр 07, 2009 6:15 pm Заглавие:
Процесор едва ли ще намериш евтин. Търси най-евтиния ресийвър, който може да извади неусилен сигнала за предните - там ще закачиш усилвателя с основните ти колони.
За задните ще ползваш вградените в ресийвъра стъпала.
Другия ти стерео усилвател може да продадеш.
Моят ресийвър/процесор има опция за "виртуални" център и sub - вкарвам ги в предните - не е като с истински, но е много по-добре отколкото на двуканално аудио (там самият източник на звука мисля е друг).
Можеш да намериш това, което търсиш за под 300 лева втора употреба... удари едно око на темата ми в Моята система, където казвам какво точно съм направил - ти явно ще правиш същото.
Успех! _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети