Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Бих искал да попитам има ли човек във форума, който да си е правил експерименти с въпросната конструкция? От известно време ме чопли и съм разглеждал различни мнения по форуми, но така и не посмях да се хвана да експериментирам.
Няколко притеснения ме човъркат:
- Устата не е ли прекалено малка?
- Възможно ли е да се преработи за 8 инчови говорители?
Конструкцията се ползва оригинално с ето този говорител:
* Voice coil inductance: 1.23 mH
* Fs: 40.8 Hz
* SPL: 90.5dB 1W/1m
* Vas: 1.87 cu. ft. (53 liters)
* Qms: 7.49
* Qes: .33
* Qts: .618
Ще се радвам на някакви отзиви за въпросния проект?
Регистриран на: Jan 23, 2005 Мнения: 661 Местожителство: София кино Арена запад
Пуснато на: Сря Апр 22, 2009 9:19 am Заглавие:
.....Ниска чуствителност , едвали слиза ниско и за каква марка говорители става на въпрос . _________________ Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колело!
Работно време от 10:00 до 01:00 гсм: 0885 255 233
Нещо има объркано в една от трите стойности. Qts-а трябва да е малко под 0,33, ако другите две стойности са верни.
А ако искаш да правиш "суб" и да го ползваш за музика, то трябва да ползваш задължително два. Препоръчително е да гледаш на "суба" не като суб, а като начин за постигане на натурална екстензия на текущата ти система в посока на ниските честоти. Също така без да се знае какъв е мидбасовия канал, който използваш, няма как да се даде препоръка дали горния проект става, тъй като може да се разглежда единствено в контекста на останалите говорители, а не сам по себе си. _________________ E=mc^2 +/-3dB
Напълно съм съгласен и с двама ви. Темата не е породена от желанието ми да си правя суб, тъй като настоящата ми система се справя задоволително на този етап. Въпросът е по-скоро за хората, които търсят подобно решение и колко удачен би бил този проект за тях.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети