Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
velinski BG Audio Team™
|
Пуснато на: Нед Май 10, 2009 11:28 am Заглавие: Audiotour Hyperdelica лампов усилвател за слушалки |
|
|
Audiotour Hyperdelica лампов усилвател за слушалки с топ-триодите E288CC, които имат живот над 10000 часа. Изцяло моя разработка едностъпална еднотактна без обратна връзка OTL схема, подходяща за динамични слушалки от 32 до 600 ома импеданс. Честотен обхват 5-80000 херца (-2db) - до толкова ми покрива измервателната апаратура. Нула кондензатори по сигналния път в стъпалото с изключение на изходните! 12-позиционен галетен атенюатор с низкошумящи резистори на Philips. Автоматика за забавено подаване на анодното напрежение с цел увеличаване живота на лампите. Изходни кондензатори производство на BHC Aerovox, made in UK. Филтриращи кондензатори в захранването Epcos LL. Окабеляване с дебело посребрен OFC едножилен проводник с тефлонова изолация. Изправено и филтрирано отопление на лампите. Използвал съм само аудиофилско качество резистори.
Давам пълна 5-годишна гаранция на частите и труда на усилвателя (без козметични повреди и повреди, причинени от неправилна употреба) и 6-месечна гаранция на лампите срещу производствени дефекти.
Усилвателят се предлага с лампи Siemens или Philips SQ - в зависимост какви имам налични в момента.
Цена 999 лева.
Последната промяна е направена от velinski на Сря Май 13, 2009 9:45 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
Върнете се в началото |
|
|
Veselin Krachunov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Вто Май 12, 2009 6:22 am Заглавие: |
|
|
Може ли да се чуе? И къде идва като звук спрямо оженената дъщеря?
Иначе визията е за 6! |
|
Върнете се в началото |
|
|
alexandrov има опит
|
Пуснато на: Вто Май 12, 2009 6:45 am Заглавие: |
|
|
Преди време имах възможност да го послушам в нас с моите AKG К701. Прекрасна машина! Неутрален, балансиран, естествен звук, способен да пресъздаде всички нюанси на звука без никакви "аудиофилски" фокуси. Ще слушате музиката каквато е.
Браво!
ПП: в отговор на въпроса на В.Крачунов мога да кажа личното си мнение, че на мен този усилвател повече ми допадна от ОТЛ-а, за който пита. С няколко думи: През К701 Audiotour Hyperdelica е по-линеен, макар и с не толкова бърз звук. Но сранението не е съвсем коректно, тъй като ОТЛ-а съм го слушал с друг плеър. _________________ Cary 306 SACD / balanced / Stax SRM-727II / Stax SR-007mk2 |
|
Върнете се в началото |
|
|
Veselin Krachunov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Вто Май 12, 2009 8:28 am Заглавие: |
|
|
10x, Alexandrov!
Ще е интересно да се чуе, особено като комбинация със споменатите слушалки.
По принцип търся максимизиране на емоционалното/хипнотичното въздействие на музиката, дори да е постигнато чрез някакви необичайни подходи (естествено като изключим DSP-та, софтуери и подобни явни дивотии)... |
|
Върнете се в началото |
|
|
Ivan Rachev BG Audio Team™
|
Пуснато на: Вто Май 12, 2009 9:01 am Заглавие: |
|
|
alexandrov написа: | без никакви "аудиофилски" фокуси.. |
... моля не коментирай неща които не разбираш. _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат. |
|
Върнете се в началото |
|
|
bluetooth чете
|
Пуснато на: Вто Май 12, 2009 12:27 pm Заглавие: danni |
|
|
Визията на изделието е добра. Ако може снимка отвътре ? Също някаква мощност в миливати преди клипинг ?. Селектор за поне 2 входа има ли ? |
|
Върнете се в началото |
|
|
Svetlin Adrianov трупа сериозен опит
|
Пуснато на: Сря Май 13, 2009 6:53 pm Заглавие: |
|
|
Аз също съм го чувал макар и за кратко. Без никакво съмнение си заслужава цената. |
|
Върнете се в началото |
|
|
velinski BG Audio Team™
|
Пуснато на: Сря Май 13, 2009 8:49 pm Заглавие: Re: danni |
|
|
bluetooth написа: | Също някаква мощност в миливати преди клипинг ? |
15mW преди клипинг на 32 ома и 65mW преди клипинг на 300 ома, мерено със 100Hz сигнал на -3dB
Като ориентир - аз слушам между 7 и 10 миливата като 10 ми е силно, при 15 миливата мога да изтрая максимум 10-15 минути. Това на 32 ома слушалки Grado със SPL 98dB
bluetooth написа: | Селектор за поне 2 входа има ли ? |
Няма, но индивидуални поръчки могат да се изпълнят всякакви.
При желание Hyperdelica може да бъде конвертиран лесно в референтен предусилвател с/без слушалков изход, селектор на входове и изходи (дистанционни не слагам ) - има усилване по напрежение 24.5 пъти.
Svetlin Adrianov написа: | ... |
Благодаря на всички за изказаните мнения! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Gery чете
|
Пуснато на: Сря Май 13, 2009 10:35 pm Заглавие: |
|
|
Много е красив! Надявам се ,че свири по същия начин. Имам Sennheiser HD545 Reference. Дали може да се ползва с тях? |
|
Върнете се в началото |
|
|
Ivan Rachev BG Audio Team™
|
Пуснато на: Сря Май 13, 2009 10:49 pm Заглавие: |
|
|
Gery написа: | Имам Sennheiser HD545 Reference. Дали може да се ползва с тях? |
velinski написа: | схема, подходяща за динамични слушалки от 32 до 600 ома импеданс. |
Гери много ли ти е трудно .... _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат. |
|
Върнете се в началото |
|
|
velinski BG Audio Team™
|