Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Съб Яну 14, 2006 1:31 pm Заглавие: Проекти за Суб с Peerless xls 12" 830500"
Пускам темата тук защото съм намислил да правя Суб с тоя говорител.
Моля всички коита са правили с него , или са чели за това в нета ,да споделят опита или плановете си (чертежи) за да избера най-доброто решение
В момента rutcho измерва и раздижва подобен и той ми е голямата надежда за помощ
Спрял съм се на два варианта Linkwiz или HIGH PASS на rutcho
Вашето мнение
Последната промяна е направена от Removed на Нед Яну 22, 2006 6:00 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Регистриран на: Jun 20, 2005 Мнения: 679 Местожителство: Лясковец (студент в София)
Пуснато на: Съб Яну 14, 2006 11:13 pm Заглавие:
Аз преди няколко дни се сдобих с този говорител,даже вече съм го раздвижил и е готов за мерене,но не разполагам с апаратура с която да го мерна...По принцип съм намислил да му правя рупор,т.е. хорна.Целта ми е да сляза на 20 херца на -3 дб,като съответно чувствителността се запази около 98 дб 1 w/m
Получава се на симулациите обаче АЧХ не е много права и другото което ме притеснява е пик-а който се получава след 60-те херца нагоре (10 дб).Според мен ще трябва да се реже с активен преди усилвателя за да се избегне.Има и друг вариянт,но обема който се получава направо изяжда стаята...и съответно отпада. Ето до какво съм стигнал за сега:
това е при обем 253 литра и дължина на рупора 5,3 метра.Приемам съвети...
Поздрави,Жоро _________________
USB DAC PCM2706 + TDA1543
Red Pill
Full Range + 6 m Horn
Последната промяна е направена от Sylis на Нед Яну 15, 2006 1:34 am; мнението е било променяно общо 1 път
Много е голяма кутията според мен, бих ти препоръчал моето решение (засега) с ЛИНК-а кутията е малка 50 л само АЧХ-то е равно слиза до 20 ,вярно с цената на POWER-а но какво ефтинийка е усилветеля дето ще ми правят е 160 лева 300-400 W ,даже и филтъра са съгласни да направят та затова да питам
Регистриран на: Jun 20, 2005 Мнения: 679 Местожителство: Лясковец (студент в София)
Пуснато на: Нед Яну 15, 2006 12:33 pm Заглавие:
Ако се наложи модераторите нека прехвърлят темата в раздела QUARTER WAVE,че мястото и май не е тук,но мисляне е необходимо да пускам още една тема за Пиърлес-а в рупор...
С удоволствие приемам критиките които имате към проекта,който засега планувам да е Front louded.Вмомента умувам как да намаля обема и същевременно това да не се отрази до голяма степен на АЧХ която е вмомента. _________________
Red Pill
Full Range + 6 m Horn
Пуснато на: Нед Яну 15, 2006 11:47 pm Заглавие:
Изглежда голям проблем ще се окаже сгъването на рупора,защото досега не съм предприемал такова начинание.Приемам всякакви идеи и съвети относто как може да стане това.Някой ако има по добър вариянт от този,до който съм стигнал аз,моля нека сподели.Много ще ми е полезен.А ако има предложения за Back loaded Horn са добре дошли.
Поздрави,Жоро _________________
Red Pill
Full Range + 6 m Horn
Да добавя само че стои отворен въпроса с Linkwiz Filter-а http://linkwitzlab.com/thor-intro.htm ако някои има схемата да ми я постне моля ,че немогат да ми я направят без нея
Астор ..да те помоля преди да даваш съвети да почетеш още малко барем може да схванеш че затвореният обем е далечен беден роднина на хорната _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат.
Пуснато на: Пон Яну 16, 2006 11:51 am Заглавие:
Astor самата схема я има на сайта който си написал...потърси малко и ще я намериш.Така на готово всеки може...вложи малко и от себе си.. .Неможе за всяко нещо да питаш и все да ти се отговаря.Ако постъпваха така с всеки един въпрос модераторите тук щеше да се повтарят само едни и същи неща и напредък няма да има кои знае какъв,а нали това е целта ни в крайна сметка,ако държавата ни е изостанала поне аудиото ни да е на по добро ниво _________________
Red Pill
Full Range + 6 m Horn
.. принцип съм намислил да му правя рупор,т.е. хорна.Целта ми е да сляза на 20 херца на -3 дб,като съответно чувствителността се запази около 98 дб 1 w/m
Получава се на симулациите обаче АЧХ не е много права и другото което ме притеснява е пик-а който се получава след 60-те херца нагоре (10 дб)...това е при обем 253 литра и дължина на рупора 5,3 метра.Приемам съвети...
При този обем и дължина коничен рупор ли предвиждаш ? 253 литра ми се струват недостатъчни. Имаш ЛС.
Поздрави,
Теодор _________________ What this world needs is a good 5 Watt amplifier ~ Paul Klipsch
Астор ..да те помоля преди да даваш съвети да почетеш още малко барем може да схванеш че затвореният обем е далечен беден роднина на хорната
Нещо не си ме разбрал , не се опитвам да давом съвети на никой, просто неговата кутия за мен е неприемлива (огромна е) как да си я сложа в стаята
sylis написа:
Astor самата схема я има на сайта който си написал...потърси малко и ще я намериш.Така на готово всеки може...вложи малко и от себе си.. .Неможе за всяко нещо да питаш и все да ти се отговаря.Ако постъпваха така с всеки един въпрос модераторите тук щеше да се повтарят само едни и същи неща и напредък няма да има кои знае какъв,а нали това е целта ни в крайна сметка,ако държавата ни е изостанала поне аудиото ни да е на по добро ниво
Да на сайта има схемата но не видях стойностите на елементите в нея някаква хартийка с надраскани елементи.
Питам нали затова е форума да си помагаме един на друг , защото всичка трябва да ми е ясно преди да започна да го правя и не искам да се вкарам с 600 точки , а направя ли го ще бъде както си му е редът с снимки и обяснения за да може после всеки който иска да може да го направи без проблеми (и без да пита )
Регистриран на: Dec 29, 2004 Мнения: 35 Местожителство: Горна Оряховица
Пуснато на: Вто Яну 17, 2006 10:47 am Заглавие:
Астор пак си чел през "просото" има си всичко което ще ти потрябва, и е обяснено много подробно с много изчисления, в случей че избереш друг говорител.
Ако не ти се чете или не ти се занимава защо изобщо си се хванал да го правиш !!!
Пуснато на: Вто Яну 17, 2006 12:38 pm Заглавие:
Астор,системата се смята в зависимост от избрания говорител и ход на честотната характеристика...при затворен обем...Има и програма за това:
http://www.trueaudio.com/st_lkxfm.htm
Тя ще ти даде конкретните стойности на елементите за филтъра....
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9Следваща
Страница 1 от 9
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети