Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
joro66 има опит
|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2006 6:22 pm Заглавие: мпулсно захранване |
|
|
Искам да питам имали проблеми при захранване на усилвателя с импулсно? Както писах в една друга тема, направих А+В на widow, но трафа ми бръмчи, и ми е по лесно и ефтино да си направя импулсно отколкото да купувам готов траф или да си го намотавам. |
|
Върнете се в началото |
|
|
lusi има известен опит
Регистриран на: Sep 18, 2005 Мнения: 152 Местожителство: Panagiuriste
|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2006 7:46 pm Заглавие: |
|
|
Импулсното не се чува на слух, но шуми много във ВЧ областта.
Специално за висококачествени усилватели не се препоръчва
поради редица трудно преодолими изисквания. |
|
Върнете се в началото |
|
|
HI-FI има известен опит
|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2006 7:50 pm Заглавие: |
|
|
Да, и аз смятам, че идеята не е добра. Постоянно да имаш такъв фонов шум е доста досадно, пък и не е HI-FI, нали |
|
Върнете се в началото |
|
|
joro66 има опит
|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2006 8:58 pm Заглавие: |
|
|
За шума от стабилизацията ли говорите? Основната честота няма как да се чуе. При работа на ниска мощност съм забелязал че се чува високочестотния шум от работата на стабилизацията, понеже захранването почва да генерира пакети импулси само да подържа напрежението на изхода. Забелязал съм че точно това се чува в автомобилните усилватели, понеже честотата на следване на тези пакети слиза в зоната на чуваемост. Пробвал съм да изключа стабилизацията за момент с риск да изпуша някой транзистор (което за щастие не стана)- и шума изчезна. Никой ли не е пробвал да филтрира този шум? |
|
Върнете се в началото |
|
|
velinski BG Audio Team™
|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2006 9:09 pm Заглавие: |
|
|
импулсно захранване и хай-фай са несъвместими понятия
смени си трафа с тороидален и ще си решиш "проблемите" |
|
Върнете се в началото |
|
|
joro66 има опит
|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2006 9:38 pm Заглавие: |
|
|
Ок. мерси за съвета |
|
Върнете се в началото |
|
|
StefanStefanov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 9:37 am Заглавие: Re: мпулсно захранване |
|
|
joro66 написа: | Искам да питам имали проблеми при захранване на усилвателя с импулсно? Както писах в една друга тема, направих А+В на widow, но трафа ми бръмчи, и ми е по лесно и ефтино да си направя импулсно отколкото да купувам готов траф или да си го намотавам. |
Нито е по-лесно, нито по-евтино!
А е и по-сложно. |
|
Върнете се в началото |
|
|
joro66 има опит
|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 6:09 pm Заглавие: |
|
|
С импулсните не съм съвсем на "Вие" Мисля че ще се справя
Последната промяна е направена от joro66 на Вто Апр 11, 2006 10:55 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
|
lusi има известен опит
Регистриран на: Sep 18, 2005 Мнения: 152 Местожителство: Panagiuriste
|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 6:51 pm Заглавие: |
|
|
Кофти изказване, в смисъл ,че съдейки по въпросите ти не си
в материята на импулсните захранвания. |
|
Върнете се в началото |
|
|
joro66 има опит
|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 7:34 pm Заглавие: |
|
|
Говорех за хардуерното изпълнение че не ми е проблем, а за това какви шумове и смущения вкарват и дали импулсноито е съвместимо с hi-fi e друг въпрос, който наистина не ми беше ясен. Няма смисъл да обсъждаме това. |
|
Върнете се в началото |
|
|
StefanStefanov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 9:49 am Заглавие: |
|
|
joro66 написа: | За мен специално импулсните не са ми никакъв проблем |
А конвенционалните проблем ли са ти? |
|
Върнете се в началото |
|
|
joro66 има опит
|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 5:48 pm Заглавие: |
|
|
В случая щеше да ми излезе по ефтино, понеже имам налице частите за импулсното, ако бяхте казали че става. Но май ще трябва да се бръкна за тороид и по големи кондензатори. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Bojidar Bojanov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 6:01 pm Заглавие: |
|
|
joro66 написа: | Говорех за хардуерното изпълнение че не ми е проблем, а за това какви шумове и смущения вкарват и дали импулсноито е съвместимо с hi-fi e друг въпрос, който наистина не ми беше ясен. Няма смисъл да обсъждаме това. |
Като ти е толкова лесно вземи и направи едно импулсно и пробвай. Само че така както пишеш, ако някога беше правил импулсно, щеше да знаеш (аз знам, защото съм правил и то не една или две разработки) че нещата съвсем, ама съвсем не са прости. Казвам разработки, защото захранванията са произведени в десетки или стотици бройки. Един единствен екземпляр не се рентира по никакъв начин. Другия проблем е апаратурата - без висококачествана измервателна апаратура ще ти е много трудно (а за мен направо невъзможно). |
|
Върнете се в началото |
|
|
joro66 има опит
|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 7:17 pm Заглавие: |
|
|
Правил съм импулсни за усилвател за кола (3-4), преработвал съм компютърни захранвания (смяна на трафа за други изходни напрежения) и до толкова. Идеята ми беше да преправя компютърни импулсни (по едно за всеки канал). |
|
Върнете се в началото |
|
|
Pak li az чете
|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 7:57 pm Заглавие: |
|
|
абе хора в всяка железария има готови трафове за различни напрежения че наместа и тороиди има!в аудиото има нещо като поговорка-колкото по тежко толкова по-хубаво!едто пример-TL494;IRFZ44N;кондензатори;ферити;резистори;радиатори; и още куп компоненти са бая пари-мосфета-мин.4 броя-10лв;ТЛката-2лв.;кондензатори-10лв;радиатори-5лв. до тук близа 30лв.а като се има впредвид че ще се разбинеш с една кофа пробили транзистори ще ти излезе златно тва импулсно!един 600вата тороид е 60лв. с греца и кондензаторите-100лв.а едно импулсно 600вата да не казвам къв зор е да се направи!моето най-мощно е за стъпало за кола 2*300+4*50 и ми отне 2 години да го направя и имам за спомен 80 мосфета който са пробили!затова съвета ми е да си направиш захранване с обикновен мрежов траф! |
|
Върнете се в началото |
|
|
|