Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Cvetomir има опит
|
Пуснато на: Чет Фев 23, 2006 7:51 am Заглавие: TVM ARN188 в TL |
|
|
Моля по-напредналите, ако виждат нередности да свиркат. Ще видя довечера да кача чертеж. _________________ Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ.
Последната промяна е направена от Cvetomir на Съб Сеп 23, 2006 3:44 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
|
oceanman BG Audio Team™
|
Пуснато на: Чет Фев 23, 2006 8:08 am Заглавие: |
|
|
Що мъчиш перфектния за нормална ТЛ говорител в МЛ-ТЛ...Този говорител е създаден за класическа ТЛ според мен...
Лично мое мнение, не се съобразявай с него.... |
|
Върнете се в началото |
|
|
gps отстранен
|
Пуснато на: Чет Фев 23, 2006 9:22 am Заглавие: |
|
|
Haver-ако го чуеш как свири в стесняваща се линия при това къса 165-170 см....Просто не е истина че говорител за 27 лв може да свири така Пусни му една две симулации в класическа ТЛ при различни So Sl.А и по-компактна ще стане кутията Но не го насилвай с големи площи на So Sl и по-дълга линия. ......хода на мембраната!А и баса ще стане "тежък" и ще избяга ударноста му. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Cvetomir има опит
|
Пуснато на: Чет Фев 23, 2006 12:11 pm Заглавие: tl |
|
|
GPS не теразбрах добре били ми обяснил в добрия или лошия смисъл го казваш _________________ Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Cvetomir има опит
|
Пуснато на: Чет Фев 23, 2006 12:30 pm Заглавие: tl |
|
|
ОК довечера ще пусна симулации и ще видим, за какво иде реч. _________________ Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ. |
|
Върнете се в началото |
|
|
oceanman BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пет Фев 24, 2006 9:22 am Заглавие: |
|
|
Остави симулациите на мира...Графиката е само един ориентир...Това е един от най-добрите говорители на нашия пазар за класическа(стесняваща се) ТЛ....
Направи каквото ти казва ГПС, ако искаш...Ако не-успех с МЛ-ТЛ....Ако решиш последния все пак ти препоръчвам Алфа ТЛ...
казвам ти направо-честотната ти характеристика е доста изнасилена в твоята симулация....баса ще е по-бавен и груп дилей-огромни...Нищо, че накрая ти показва бърза реакция... |
|
Върнете се в началото |
|
|
brum отстранен
|
Пуснато на: Пет Фев 24, 2006 9:57 am Заглавие: |
|
|
Ето го и вариант с класически TL. Не претендирам да е оптимална конфигурация, затова приемам критики. Така или иначе имам тука едни arn188/04 дето чакат да свърша някои неща и ще стават на класически ТЛ.
|
|
Върнете се в началото |
|
|
HI-FI има известен опит
|
Пуснато на: Пет Фев 24, 2006 10:58 am Заглавие: |
|
|
Според мен ходът на мембраната е голям и офсетът ми се вижда много, опитай с 30-40 см.
П. П. И Peak Response-а на тоя високоговорител ми се вижда малък |
|
Върнете се в началото |
|
|
brum отстранен
|
Пуснато на: Пет Фев 24, 2006 11:03 am Заглавие: |
|
|
Ходът на мембраната се променя незначително (0.2 мм), а офсетът е такъв за да се изглади характеристиката. С малък офсет не ми харесва резултатът. Пък и ако гледаме на М.Кинг таблиците за нагласяне - там офсетът варира от 0.33 до 0.42. За ходът евентуално трябва да се намали S0, но почва да се вдига долната граница.
П.С. за офсетът гледам да понаглася нещата така че да си пасне говорителя към горната част на колоната при преден порт. |
|
Върнете се в началото |
|
|
HI-FI има известен опит
|
Пуснато на: Пет Фев 24, 2006 11:12 am Заглавие: |
|
|
Ами за съжаление някой път така излиза, но според мен не бива да "изнасилваме" високоговорителя ...
П. П. Това все пак е само симулация и на практика резултатът може да е "малко" различен |
|
Върнете се в началото |
|
|
gps отстранен
|
Пуснато на: Пет Фев 24, 2006 6:18 pm Заглавие: |
|
|
Brum -ти пишеш за 188-04 а аз имам предвид 188-05! |
|
Върнете се в началото |
|
|
brum отстранен
|
Пуснато на: Пет Фев 24, 2006 7:10 pm Заглавие: |
|
|
Ъъъ, моя грешка , имам предвид 188-05 на 4 ома. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Cvetomir има опит
|
Пуснато на: Пет Фев 24, 2006 8:10 pm Заглавие: |
|
|
Става на въпрос за 8ома говорител. _________________ Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ. |
|
Върнете се в началото |
|
|
brum отстранен
|
Пуснато на: Пет Фев 24, 2006 8:31 pm Заглавие: |
|
|
brum написа: | Така или иначе имам тука едни arn188/04 дето чакат да свърша някои неща и ще стават на класически ТЛ. |
Havver - за това ставаше дума. Симулациите навсякъде са с 8 омовия вариант. |
|
Върнете се в началото |
|
|
gps отстранен
|
Пуснато на: Съб Фев 25, 2006 8:49 am Заглавие: |
|
|
Sl =0,4 Sd е малко!Да оставим настрана теорията и да споделя един чисто практически проблем който симулациите няма как да кажат При горен или долен преден порт линията e сгъната 2 пъти като последната и част преди изхода има формата на буква "Г".При малки портове заради тази сгъвка се получават струйни шумове!Разбира се това е на голяма мощност но все пак....При ТЛ с 6 инча този ефект се наблюдава при Sl по малки от 0,6Sd.При ТЛ с 8 инча ефекта е при Sl по-малки от 0,8Sd.Пак подчертавам че тези струйни шумове са при големи мощности и най-отчетливо се чуват на сигнал от генератор а все пак колоните са да възпроизвеждат музика а не синусоиди а и всеки трябва да си прецени колко силно може да му се наложи да слуша музика.Мисля че при горен заден или гледащ нагоре порт този ефект няма да го има.Виж по-надолу в форума имам една тема за чувствителноста на188-05.Там почнах с есперименти от Sl=0,6Sd и после го увеличих още порта.Даже правих проби с различни So от 1,8 до 2,5 Sd. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|