Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - Р.Атанасов с-ми:1+2+3+.......
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Р.Атанасов с-ми:1+2+3+.......
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Моята система
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Rusin Atanasov
има опит
има опит

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Съб Мар 18, 2006 7:07 pm    Заглавие: Р.Атанасов с-ми:1+2+3+....... Отговорете с цитат

Моя сбирщайн е наоколо в стаята ми там където има останало свободно място . Обновява се редовно особено като гледам хората тук какво могат и правят Very Happy
Това ми е събвуфер ,бас кас, или който както му хареса. Активен е и съм го правил за ДВД-то ми а сега е включен и към компютъра

Сега слушам тези колони правени преди наколко седмици

Над тях на етажерката е стерео видео и 10Вата чип амп.
Имам домашно кино с ДВД БЕКО с аналогови изходи под него е 6 канален усилвател с ТДА1552със импулсно от РС. Под него е цифров тунер Грундиг

На последната снимка са едни 3-лентови колони от времето когато слушах силна музика
[img][/img][img][/img]

Последната промяна е направена от Rusin Atanasov на Нед Фев 25, 2007 4:44 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Rusin Atanasov
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Съб Мар 18, 2006 7:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

На снимките по долуе първият ми сберщайн/система/.Изградена от СД плеар направен от СД-ром и импулсно захранване от РС.Има изведен и ИДЕ дада кабел и може да се свързва към компютър Very Happy . Чете само аудио СД. Под него е Обикновен Респром с МДА 2020 но "побългарен" махнати са филтри и други неща и се ползва като крайно стъпало. Когато правих системата ми беше по евтино да си го купя за 20лв от колкото да правя ...тогава бях безработен Crying or Very sad
Под усилвателя е тунер правен от кит със чип сха1238 на сони
Най отдолу е дек с каретка за касетата приличаща на сидиром. Самата механика ми я подариха а самия транспорт е моя измислица. Вътре е с 2 трафа : 1 за моторчето на придвижване на каретката и моторчето на самия дек за лентата. Другият траф е за предусилвателя и DNL- шумоподтискане което е със специализирана ИС. Трафовете са 2 защото имах такива под ръка и така не чуват двигателчетатат като работят особенно това дето движи лентата
Колоните на системата са от грамофон Респром от тези с елипсовидните 4Ватови елипси но съм ги направил трилентови +светодиоден индикатор

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Removed

МнениеПуснато на: Съб Мар 18, 2006 11:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

С тази система няма да впечатлиш напредналите с материала.
Но на мен направо ми сгря сърцето. С малко средства, но с двете си ръце, с много труд и любов и с голяма изобретателност си направил наистина DIY апаратура. Сигурен съм, че ще вървиш стръмно нагоре от тук нататък.
"Всичко си правим сами, даже и децата" - казваше един приятел.
Успехи!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rusin Atanasov
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Съб Мар 18, 2006 11:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей Ultimate, не съм искал да впечатлявам когото й да е Smile . Това което съм показал съм го правил за себе си и може да не е добрия звук но като знам че съм го правил сам и за някой неща съм почвал от нулата ме кефи като го ползвам. А за вървенето на горе -човек цял живот се учи и е хубаво да има повече сайтове като този тук за да не откривам/е всеки път топлата вода Very Happy
Върнете се в началото
Removed

МнениеПуснато на: Съб Мар 18, 2006 11:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно така!
Преди няколко месеца тук цитираха един гръцки сайт с подобно съдържание. Разни богаташи - май бяха адвокати, бизнесмени, лекари, политици, изпонакупили скъпи апарати и колони, навързали ги със скъпи кабели и ги снимали в скъпите си апартаменти. Е да, вероятно звучат чудесно. Дай боже всекиму такива възможности. Но да слушаш нещо правено от теб си е друг вид удоволствие. И то незаменимо.
Върнете се в началото
Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: София,Люлин

МнениеПуснато на: Нед Мар 19, 2006 12:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Хе-хе,такова Респромче ампче и аз имам... в оригинален вид Laughing

Иначе,браво за желанието и усилията,които си вложил!!! Наистина удоволствието от собственоръчно направеното нещо (каквото и да било то) е несравнимо Wink

Поздрави!

Истинският меломан е този, който като чуе женско пеене в банята си долепя ухото към ключалката, а не окото.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
peko
има известен опит
има известен опит

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Мар 19, 2006 1:16 am    Заглавие: Отговорете с цитат

В това респромче и дека и усилвателя Студио 2 +Амфитон съм се пулил на ЦУМ на 5-я етаж и съм благоговял! От там си взех и пъвите колони благоевградски 40W двулентови колони.....а после и нечовешката "Бригантина"2х50w която беше 12кг. и като се прецака един балансов потенциметър само един стар другар успя да ме уреди с решение след като във всички сервизи след като вдигнеха капака ги побиваха тръпки Mad ..........ей този сърбин! Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Removed

МнениеПуснато на: Нед Мар 19, 2006 6:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Май една темичка "Аудио-спомени" би провокирала хората да си спомнят с приятно чувство ситуации отпреди 15-20-30, а и повече години. И да ги споделят. Smile
Върнете се в началото
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Мар 20, 2006 8:20 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Наистина впечатляващо,
А за носталгични спомени...
Като си спомня, че първия ми опит в аудиото беше да си маправя магнитовон...
Взех едно старо шаси, махнах му двигателя, и сложих двигатели то 5'' флопита...култово изпълнение, преусилвателя беше нещо скалъпено в обемен монтаж, да подчертая дискретно, и колкото и да е странно, това нещо взе че засвири, с доста помощ от приатели и малко пушеци
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Rusin Atanasov
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Вто Мар 28, 2006 9:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

amitko написа:
Наистина впечатляващо,
А за носталгични спомени...
Като си спомня, че първия ми опит в аудиото беше да си маправя магнитовон...
Взех едно старо шаси, махнах му двигателя, и сложих двигатели то 5'' флопита...култово изпълнение, преусилвателя беше нещо скалъпено в обемен монтаж, да подчертая дискретно, и колкото и да е странно, това нещо взе че засвири, с доста помощ от приатели и малко пушеци

Amitko пушеците са в " началото " ама никой не е застрахован от тях дори и "после" . При мен освен пушеци има и взривчета Very Happy .....таке е DIY-то иска жертви . Не ме притеснява миризмата на опърлена кожа и мириса на прегорал колофон късно вечерта или рано сутрин. Важното е Музиката
Върнете се в началото
Rusin Atanasov
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Пон Юни 05, 2006 7:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Привет,
тук реших да покажа една малка система, която направих за собствено удоволствие преди няколко години. Целта ми беше да слушам музика, когато съм на вилата си без значение дали се занимавам с градинска работа или просто си почивам. Освен това цялата музика /без колоните/се пренася в обикновен сак така че размера тук е от значение Smile . Сложил съм снимките като линкове тук http://store2.data.bg/rusin/mini%20sistema/
Системата представлява няколко компонента: усилвател, тунер, тонектор+превключвател на звукоизточниците и озвучителни тела.
Усилвателя е 2х5вата/4ома, правен по руска схема с някаква обратна връзка след разделителният капацитет за подобряване на кечеството. Чипа е А 210К, е не е като без разделителен капацитет и двуполярно, но върши работа. Тунера е правен от старо портативно моно радио със добавен стереодекодер.
Тонкоректора е класическа схема на Баксандалов четириполюсник. На входа му има поставени бутони тип "Изостат" за превключване на 3 звукоизточника като има индикациа за това на предния панел. Колоните са правени от "нищото" Very Happy - бях намерил 2 радиошкафа Акорд 104 и от тях ползвах говорителите и плоскости за самите колони . Това което се вижда като фазоинвертор е просто недостиг на материал и криви сметки при разкрояването Sad . Доста са грозни на външен вид но така не се притеснявам че могат да бъдат откраднати когато не съм на вилата си. Иначе са широколентови и говорителите са от старите пройзводства, махнал съм им капачките затова звука не е чак толкова зле Very Happy .
Върнете се в началото
Removed

МнениеПуснато на: Пон Юни 05, 2006 8:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хехее човек страшно много ме кефят.
Напомнят ми точно на старите техники в нратовчед ми. Той имаше всякакви такива стари усилватели самоделки и разни скалъпени кутии тип "Радио Точка".

jumpingsmoker
Върнете се в началото
Nikolai Nikolov
отстранен

Местожителство: Враца, дето гарга не каца

МнениеПуснато на: Пон Юни 05, 2006 9:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Еми аз защо виждам: две клавиатури, два монитора, един компютър... Има ли някъде скрит и втори из стаята ? ? ?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
HymerrA
има известен опит
има известен опит

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Пон Юни 05, 2006 10:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Tи пък да не си правиш опис тип : "Да не забравя след като ти избия входната врата..."
Иначе много ентусиазъм и от нищо нещо.Не с трици маймунки ,а ми с трици Кинк-Конг и все пак щом е с ентусиазъм заслужава признание и лек ,грациозен,непресторен поклон....
Rusin Atanasov
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Пон Юни 05, 2006 10:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

kalmara написа:
Еми аз защо виждам: две клавиатури, два монитора, един компютър... Има ли някъде скрит и втори из стаята ? ? ?

Няма нищо скрито просто компа е с 2 видеокарти 1 на PCI и 1 на AGP слотове това е.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Моята система Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети