Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Removed
|
Пуснато на: Нед Май 21, 2006 8:31 pm Заглавие: |
|
|
Малка бамбукова горичка вместо задна стена в стаята би повлияла чудесно на узвучаването...
А и на настроението... |
|
Върнете се в началото |
|
|
Removed
|
Пуснато на: Нед Май 21, 2006 9:51 pm Заглавие: |
|
|
По-скоро отразяват отколкото поглъщат и то в по-високочестотната област имайки в предвид по-малката дължина на вълната и размерите на растенията...все пак в оранжерия не мисля че е хубаво да сложиш колони |
|
Върнете се в началото |
|
|
botzi има известен опит
|
Пуснато на: Нед Май 21, 2006 10:52 pm Заглавие: |
|
|
А ако има аквариум/и как би повличл на акустиката? Преди имах един 140 литра и като го махнах не усетих голяма разлика в звученето, само рибките се чувстваха по-добре на тихо |
|
Върнете се в началото |
|
|
Removed
|
Пуснато на: Пон Май 22, 2006 9:41 am Заглавие: |
|
|
A за какво слагат гъсти пояси от дървета покрай магистрали и пътища,минаващи покрай или близо до населени места-ами точно с цел да поглъщат вредния шум!Растителността се явява депфаща маса,но не бих разчитал на нея де |
|
Върнете се в началото |
|
|
Removed
|
Пуснато на: Пон Май 22, 2006 9:46 am Заглавие: |
|
|
slaff4o написа: | ...все пак в оранжерия не мисля че е хубаво да сложиш колони |
Установено е чрез опити,че музиката влияе на развитието на растенията-колкото е по-агресивна е музиката(траш метъл),толкова по-бурно растат те.По Дискавъри има едно предаване-ловци на митове,те установиха същото,пък и познавам агрономи,които го потвърждават. |
|
Върнете се в началото |
|
|
gore има известен опит
Регистриран на: Aug 02, 2005 Мнения: 98 Местожителство: Ботевград/Акапулко
|
Пуснато на: Пон Май 22, 2006 10:56 am Заглавие: |
|
|
Audiomaster написа: |
Установено е чрез опити,че музиката влияе на развитието на растенията-колкото е по-агресивна е музиката(траш метъл),толкова по-бурно растат те.По Дискавъри има едно предаване-ловци на митове,те установиха същото,пък и познавам агрономи,които го потвърждават. |
комшиичето слуша брутал дет/грайнд...
има малко,но бодливо кактусче с в стаята си... |
|
Върнете се в началото |
|
|
Removed
|
Пуснато на: Вто Май 23, 2006 10:16 pm Заглавие: |
|
|
Това е интересно с агресията и разтежа на разтенията-но тук вече се поражда друг въпрос:
Имат ли различните видове разтения също така различни предпочитания към музиката?Това че е агресивна е ясно.
|
|
Върнете се в началото |
|
|
oceanman BG Audio Team™
|
Пуснато на: Сря Юли 05, 2006 12:43 pm Заглавие: |
|
|
Аз имам непосредствени наблюдения. У нас имам много цветя, направо джунгла...Определено ми действа добре на звуковата(а и на други) картина...Когато махна цветята звукът става не толкова добър...Ясно е, че играе роля в разбиването, поне мъничко на стоящи вълни...Природата е хармония...само човек предпочита бруталните звуци |
|
Върнете се в началото |
|
|
beauty_divine чете
|
Пуснато на: Чет Юли 06, 2006 8:41 am Заглавие: |
|
|
oceanman написа: | Когато махна цветята звукът става не толкова добър...Ясно е, че играе роля в разбиването, поне мъничко на стоящи вълни...Природата е хармония...само човек предпочита бруталните звуци |
Имайки на ум тази тема, бях събота и неделя в планината сред боровете. Всеки го изпитвал, просто не е обръщал достатъчно внимание - звуците са различни сред много растителна зеленина. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|