Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Evlampi чете и пита

|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 8:07 am Заглавие: Дължина на кабел - има ли разлика ? |
|
|
Здравейте,
Забелязъл съм, че повечето междукомпонентни кабели се продават във варианти 60см. и 1 м.
Определено мисля, че 1м. е по удобно , чудя се обаче има ли тази разлика значение за звука ?
Какво мислите по въпроса?
Също се чудя ако озвучителните тела са на различно разстояние от усилвателя, например 1.5м. и 3м.
Кой е по добрия вариант - двата кабела към колоните да са еднаква дължина, като единия просто да стои нагънат, или двата кабела да са с различна дължина?
Какво мислите? Има ли разлика, каква е , или няма никакво значение?
Може да ви се стори глупав въпроса, но бих се радвал на няколко сериозни отговора.
Благодаря! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Svetoslav Kalqshev има опит

![]()
Регистриран на: Dec 13, 2004 Мнения: 274 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 8:28 am Заглавие: Re: Дължина на кабел - има ли разлика ? |
|
|
Зависи на каква система слушаш, ако ти е хубава сам ще стигнеш до извода А кабелите до колоните е желателно да са еднакви !
Последната промяна е направена от Svetoslav Kalqshev на Чет Юли 20, 2006 10:17 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ND има известен опит

|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 9:03 am Заглавие: |
|
|
Аз лично при съотношение в дължините на колонните кабели около 3:1
съм отварял колоната да проверя филтъра да няма нещо нередно , такава разлика усетих в колоните /Visaton Casablanka/ който правих на мой приятел преди време, въпеки калпавите плеар и амп. Техникс  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 9:20 am Заглавие: . |
|
|
и при мен има разлика, едната колона сври осезаемо по силно от другата, на едната кабела е около 3м. на другата 7-8, ще ги сменям. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Visaton чете и пита

Регистриран на: Mar 25, 2006 Мнения: 106 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 9:35 am Заглавие: Re: . |
|
|
gligan написа: | и при мен има разлика, едната колона сври осезаемо по силно от другата, на едната кабела е около 3м. на другата 7-8, ще ги сменям. | Това е заради пада на напрежение по дължината на кабела.Пробвай да мушнеш един къс и дебел да видиш разликата . |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rumen Suvandjiev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 9:44 am Заглавие: Re: . |
|
|
Visaton написа: | Това е заради пада на напрежение по дължината на кабела.Пробвай да мушнеш един къс и дебел да видиш разликата . |
Не е заради това.
Кабелите трябва да са с еднаква дължина и от еднакъв вид. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Evlampi чете и пита

|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 9:46 am Заглавие: |
|
|
Рутчо , би ли обяснил по подробно, а ако се спреш и на първия въпрос - относно дължината на междукомпонентния кабел, ще бъде чудничко  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 9:57 am Заглавие: Re: . |
|
|
Visaton написа: | Това е заради пада на напрежение по дължината на кабела.Пробвай да мушнеш един къс и дебел да видиш разликата . | Не е само заради пада По принцип във висококачествената апаратура дори в малосигналните вериги се предпочитат връзки с еднаква дължина и то разположени симетрично спрямо основната маса например.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Simonov BG Audio Team™

Регистриран на: Nov 27, 2004 Мнения: 1201 Местожителство: Пазарджик
|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 10:12 am Заглавие: |
|
|
Evlampi написа: | Рутчо , би ли обяснил по подробно, а ако се спреш и на първия въпрос - относно дължината на междукомпонентния кабел, ще бъде чудничко  |
Има случаи в които по къси кабели свирят по лошо от по дълги и обратно. Всичко зависи от системата на която се слуша и от субективния фактор  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gps отстранен

|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 11:14 am Заглавие: |
|
|
Evlampi написа: | Рутчо , би ли обяснил по подробно, а ако се спреш и на първия въпрос - относно дължината на междукомпонентния кабел, ще бъде чудничко  | Хайде виж първо старите теми за кабелите има няколко в разни раздели......Преди мнооого години когато имах усилвател Техникс с превключване на индикатора от 0 до 1 ват и от 0 до 100 вата се хващаще разликата между дължините на кабелите дори по показанията на индикатора  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|