Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
deathmannn чете и пита

|
Пуснато на: Пет Сеп 08, 2006 5:00 pm Заглавие: съвет |
|
|
интересувам се за тонколони с говорители eminence 8 омови с говорители: бас eminence kappa pro 15; среде eminence kappa 12 и високи на oberton Model HL 50
какъв усилвател ще е най-подходящ за тях (max цена до 800 лева) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Пет Сеп 08, 2006 5:16 pm Заглавие: |
|
|
Kaзано накратко Професионален |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
FrontLoad има известен опит

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
deathmannn чете и пита

|
Пуснато на: Пет Сеп 08, 2006 10:56 pm Заглавие: с |
|
|
FrontLoad
тоя усилвател behringer 1500 ми го предлагат за тези тонколони,но ме претеснява факта че тонколоните са 8 омови а усилватела 2X450 W на 4 ома. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bis има опит

|
Пуснато на: Пет Сеп 08, 2006 11:43 pm Заглавие: |
|
|
И какво те притеснява - дават го 2х280 на 8 ома....това е дори по-добре за усилвателя респ. за теб освен ако не гониш мощност. За тези говорители които си избрал си е добре.
Еминенсите не са от най-коравите говорители.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Нед Окт 15, 2006 1:58 am Заглавие: |
|
|
за да получиш оптимален ефект мога да те посаветвам да използваш най-малко два пъти по-мощен усилвател от говорителите ти,ако можеш три пъти по-мощен още по-добре.колкото до марка и модел-вече има голям избор и гледай мощността да е на 8 ома |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Lamer26 не знае къде се намира и какво говори

|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 10:23 am Заглавие: |
|
|
vanio написа: | за да получиш оптимален ефект мога да те посаветвам да използваш най-малко два пъти по-мощен усилвател от говорителите ти,ако можеш три пъти по-мощен още по-добре.колкото до марка и модел-вече има голям избор и гледай мощността да е на 8 ома |
ДА ДА
и после да търси майстор да му ремонтира говорителя
понеже говорителя ти е примерно 700 вата/8 ома
стъпалото требва да е малко по-малко или равно на говорителя
понеже говорителите са чувствителни към повишаване на мощността
с няколко вата от номиналното което им дават
аз към 300 ватови/8 омови ползвам 200 ватов/8 омов усилвател
и пак звука е доволно силен и въздействащ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 12:54 pm Заглавие: |
|
|
За да ме разбереш правилно,Lamer26, в музиката съществува понятие ДИНАМИКА,а при говорителите е изветен факта,че спокоино понасят краткотрайни натоварвания в порядака на няколко пъти номиналната им мощност,и ако свържеш двете понятия,ще разбереш,че намаляваики мощността на усилвателят намаляваш динамиката.В същият момент при по-слаб усилвател от говорителят съществува верортността да достигнеш CREST-FACTOR-а на усилвателя преди да си достигнал номинала на говорителя,което от своя страна означава-пав ток в него,спиране на охлаждането му и впоследствие - при майстора . И за да не бъда голословен- вмомента работя с два басбокса по 900 вата всеки 4 ома сварзани в паралел,което прави 1800 вата на 2 ома и на тях прилагам във всеки един момент 3200 вата синус / 4500 динамични,а на високите ми 4 драйвера по 16 ома в паралел по 50 вата всеки - 1250 вата синус / 2500 вата динамични. /тук става дума за малка част от системата/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|