Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
ketal чете

|
Пуснато на: Съб Сеп 30, 2006 8:08 pm Заглавие: Размери на кутии за говорители? |
|
|
Бих желал да ви помоля да предоставите информация за размерите на кутия за 12 инчов 50W говорител.Има ли готовите размери някъде или трябва да бъдат изчислявани?
Благодаря предварително. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
EXTREMISTA чете и пита

Регистриран на: Feb 09, 2006 Мнения: 73 Местожителство: Plovdiv (Maina Tоwn)
|
Пуснато на: Съб Сеп 30, 2006 9:02 pm Заглавие: Re: Размери на кутии за говорители? |
|
|
ketal написа: | Бих желал да ви помоля да предоставите информация за размерите на кутия за 12 инчов 50W говорител.Има ли готовите размери някъде или трябва да бъдат изчислявани?
Виждам че си нов тук и не си се поразровил из форума. За това ще ти кажа каквото ми казаха и на мен когато и аз питах за същите въпроси. Първо размерите на кутията не зависят от това колко ти е мощен говорителя или пък колко инча е. Трябва да му знаеш така наречените TS параметри които ги пише в документацията на говорителя ако си го купувал ти, а не ти е изпаднал от някъде. В секцията Download на форума ще откриеш доста полезна информация за теб. Ако искаш си намери програмата Bass Box Pro тя е за тази работа или може да прочетеш книгата на Димитър Попянев " Конструиране на озвучителни тела". това е от мен и успех
Лека вечер _________________ Никога не включвайте амперметър директно (успоредно) в мрежата, защото има съвсем малко фойерверки, дори може да дойдат от енергото за смяна на бушоните на целия блок !!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sylis трупа сериозен опит

Регистриран на: Jun 20, 2005 Мнения: 679 Местожителство: Лясковец (студент в София)
|
Пуснато на: Нед Окт 01, 2006 6:45 pm Заглавие: Re: Размери на кутии за говорители? |
|
|
ketal написа: | Бих желал да ви помоля да предоставите информация за размерите на кутия за 12 инчов 50W говорител.Има ли готовите размери някъде или трябва да бъдат изчислявани?
Пък ако не ти се занимава да мериш параметри и да смяташ...по 4 литра на ват от мощността и ти си човека
Дай малко повече инфо,ако искаш да получиш помощ.Каде ще се ползват колоните,с какъв усилвател ще бъдат захранвани и т.н. _________________
USB DAC PCM2706 + TDA1543
Red Pill
Full Range + 6 m Horn |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ketal чете

|
Пуснато на: Вто Окт 03, 2006 8:11 pm Заглавие: |
|
|
Захранването е китарен усилвател с мощност над около 70Вата.Трябва ми колоната за свирене в гараж и домашни репетиции.Доколкото знам не трябва да се поставят филтри на говорителя и бас рефлектори на кутията.Някакви общи размери ми трябват,не провесионално изчислявани.Аз съм аматьор и не ми трябва супер усилвател за китарата. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
rudiem има опит

|
Пуснато на: Вто Окт 03, 2006 9:58 pm Заглавие: |
|
|
На първо място избягвай да пускаш по две днакви мнения. На второ място поне малко си изясни какво точно ти е необходимо, защото от поста ти лично аз нищо не схванах.
Поздрави!
Митко. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
D.Kolev BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 10, 2004 Мнения: 1467 Местожителство: В.Търново
|
Пуснато на: Вто Окт 03, 2006 10:39 pm Заглавие: |
|
|
ketal написа: | Захранва се посредством китарен усилвател с мощност около 70Вата.Трябва ми колоната за свирене в гараж и домашни репетиции.Доколкото знам не трябва да се поставят филтри на говорителя и бас рефлектори на кутията.Някакви общи размери ми трябват,не провесионално изчислявани.Аз съм аматьор и не ми трябва супер усилвател за китарата. |
значи ти трябва кубе , кажи какъв ти е говорителя. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|