Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
student чете
|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 6:04 pm Заглавие: Къде е средната точка?...И ОЩЕ ЕДИН ВЪПРОС... |
|
|
имам тороидален траф 2*30V на по 250W на вторична намотка. Кабелите на първичната са ясни - 2 червени.
Има други 4 кабела - 2 сини и 2 зелени за вторичните. Въпроса ми е къде трябва да е масата?
съжалявам ако задавам глупави въпроси или не се изразявам правилно, но съм малко бос в захранванията
на етикета пише (точно както е разположено)
pri 0-220V (red red)
sec 0-30V - 4.17A (grn grn)
0---------30V 4.17A (blue blue)
Последната промяна е направена от student на Чет Окт 19, 2006 6:54 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
|
StefanStefanov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 6:42 pm Заглавие: |
|
|
Явно имаш 2 отделни вторични намотки.
Премери за всеки случай с омметър дали няма връзка между сините и зелени изводи. Ако няма свържи един син с един зелен, включи трансформатора и измери променливото напрежение върху несвързаните син и зелен изводи. Ако измереното напрежение е равно на сумата от напреженията на синята и зелена намотки поотделно значи средната точка ти е където си свързал синия и зеления проводник. Ако напрежението е равно на разликата от другите две размени краищата на едната намотка и мери пак. |
|
Върнете се в началото |
|
|
student чете
|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 6:59 pm Заглавие: |
|
|
мисля че ще е така както ти казваш, понеже попитах тук-таме и ми казаха същото като теб. Мерси. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Fenkiller трупа сериозен опит
|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 7:28 pm Заглавие: |
|
|
Ами то други начини за определяне на начала и краища на намотки на трансформатор почти няма!
_________________ Kill with power! DIY ! DIY ! DIY ! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Svetlin Iliev има опит
|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 9:41 pm Заглавие: |
|
|
Ами има и друг на4ин , като се ползва постоянно напрежение и се види поляритета на втори4ните намотки.Но след опита трябва да се подаде за кратко обратно напрежение за да се размагнити желязото(сърцевината). |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Чет Окт 19, 2006 8:17 am Заглавие: |
|
|
stil1 написа: | Ами има и друг на4ин , като се ползва постоянно напрежение и се види поляритета на втори4ните намотки.Но след опита трябва да се подаде за кратко обратно напрежение за да се размагнити желязото(сърцевината). |
Буквата Ч е през 3 клавиша наляво от 4! |
|
Върнете се в началото |
|
|
student чете
|
Пуснато на: Чет Окт 19, 2006 6:45 pm Заглавие: |
|
|
За масата разбрах...
простете за невежеството, но при това свързване получвам една маса, и 2 кабела (1 син и един зелен) отиващи в грец-а. При това имам сумарно напрежение от 2-те крайни (60V) и сумарна мощност.
Проблема е че аз се опитвам да захраня стерео усилвател със по около 40V двуполярно на канал (след изправянето) и затова съм си купил траф 2х30 с достатъчна мощност
Въпроса ми е как при това свързване да ги захраня и двете платки след като имам само 3 извода.
Дайте съвет или разяснете pls |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Чет Окт 19, 2006 7:41 pm Заглавие: |
|
|
Слагаш съответния изправител, ако не знаеш, ровиш се по интернет и питаш приятели.
ТОЗИ ФОРУМ НЕ Е ЗА НАЧИНАЕЩИ! |
|
Върнете се в началото |
|
|
|