| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Borislav Stankov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 12:26 am Заглавие: |
|
|
Докато бях в армията съм влизал в бункера на министерство на отбраната при Пирогов. Там долу имаше пълна радио завеса - нито гсм-и нито радио ... - връзката към външния свят беше само кабелна. Стените бяха покрити с оловни плочи и медна ламарина. _________________
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
Последната промяна е направена от Borislav Stankov на Пет Фев 23, 2007 3:43 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 11:03 am Заглавие: |
|
|
Идеята при тях е било изолиране на електрооборудването от Електромагнитния Импулс създаван при ядрен взрив. Със сигурност върши работа и за стандартните електромагнитни лъчения
А въпроса за ГСМ предпазването все повече нашумява след като навсякъде монтират 20W-тови 900Mhz клетъчни станции.Стените добре ще ги изолираш, но с прозорците определено има проблем... |
|
|
 |
VITAN има сериозен опит

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 3:31 pm Заглавие: |
|
|
| Германците продават стъкла със сребро във тях, лятото хладно, зимата - топло. Много добре термоизолира, ама и парите му много. |
|
|
 |
Steev има известен опит

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 3:45 pm Заглавие: ............. |
|
|
| VITAN написа: | | Германците продават стъкла със сребро във тях, лятото хладно, зимата - топло. Много добре термоизолира, ама и парите му много. |
"Много добре термоизолира"  |
|
|
 |
VITAN има сериозен опит

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 4:20 pm Заглавие: |
|
|
| Германците на обществени сгради с цел икономия на енергия слагат от тях. А те са практични хора и току-така не ръсят пари. |
|
|
 |
velinski BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 4:29 pm Заглавие: |
|
|
| Противоречието е среброто - освен че не термоизолира, то е идеалния термопроводник, само златото и платината са по-добри! |
|
|
 |
VITAN има сериозен опит

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 4:34 pm Заглавие: |
|
|
| Така знам, но става дума основно за неутрализиране на инфрачервената светлина, отговорна за топлината. Иначе си прав. Подробностите не ги помня. |
|
|
 |
Ignite чете

|
Пуснато на: Пет Фев 23, 2007 11:22 pm Заглавие: |
|
|
| velinski написа: | | Противоречието е среброто - освен че не термоизолира, то е идеалния термопроводник, само златото и платината са по-добри! |
http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/tables/thrcn.html#c1
Платината и златото са доста назад след среброто.
Съответно 71.6 и 314 W/(m*K) |
|
|
 |
balki чете

|
Пуснато на: Нед Юни 24, 2007 11:55 pm Заглавие: |
|
|
Мисля си за слой Фибран, слой Мрежа(заземена) и слой Алуминиево Фолио(заземено). Само незнам дали изобщо ще има ефект  |
|
|
 |
velinski BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Юни 25, 2007 8:19 am Заглавие: |
|
|
Фибран не беше ли жабешко-зелената термоизолация
Откога има нещо общо с радиовълните |
|
|
 |
Anakin има известен опит

|
Пуснато на: Пон Юни 25, 2007 7:10 pm Заглавие: |
|
|
| velinski написа: | | Противоречието е среброто - освен че не термоизолира, то е идеалния термопроводник, само златото и платината са по-добри! |
Паладий?
А и до колкото казваше даскала ми по физика ако стаята е херметически затворена няма да има радио вълни. |
|
|
 |
Svetlin Iliev има опит

|
Пуснато на: Пон Юни 25, 2007 9:26 pm Заглавие: |
|
|
| И като разбереш, колко струва паладия ще ти се прииска да не се захващаш с него. Цялото начинание може и да си заслужава , но си е адски много труд и нерви. Успех в начинанието. |
|
|
 |
VITAN има сериозен опит

|
Пуснато на: Вто Юни 26, 2007 4:26 pm Заглавие: |
|
|
За какво са ви тия редки метали?! Германците слагат сребро в стъклата за да спира инфрачервената светлина, отговорна за затоплянето/изстудяването. Така то се явява много добър толоизолатор.
Щом има сребро(метал) в стъклото и спира инфрачервените, то няма как да не спира радиовълните. Можеш да го заместиш с алуминиева дограма+алуминиеви щори помежду 2-те стъкла.
Проблемът не ти е в това. Влизал съм в изцяло метална кабина на асансьор и там пак има обхват. Целта според мен ти е да намалиш излъчването поне 1000 пъти. За повече ти трябва ПЪРВО търнокоп, кирка, багер и все неща от тоя сорт. Т.е. поне някой метър под земята.
Другото като изолация е за после.
Успех в начинанието и светни за резултата  |
|
|
 |
Anakin има известен опит

|
Пуснато на: Вто Юни 26, 2007 7:30 pm Заглавие: |
|
|
| Svetlin Iliev написа: | | И като разбереш, колко струва паладия ще ти се прииска да не се захващаш с него. |
Айде пак се изказа, от къде знаеш ,че не съм се занимавал с паладий, (нищо общо с аудиото ама то и предназначението му не е там) и знам, представи си, къде има и колко струва  |
|
|
 |
Svetlin Iliev има опит

|
Пуснато на: Вто Юни 26, 2007 9:50 pm Заглавие: |
|
|
И като знаеш толкова , ще ни светнеш ли и нас колко ще излезе една стая облечена с такива листи???
А и не съм казал че не си се занимавал с него, не си измисляй и не говори от мое име . |
|
|
 |
|