Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Нед Мар 04, 2007 4:18 pm Заглавие: Връзка на ПЦ с Синтезатор
моедала на синтезатора е YAMAHA PSR A1000. Връзката се осъщестява със кабел към синтезатора с букса 9 пина, а към пц-то към КОМ порт. Инсталират се драйверите на пц-то и после какво се прави , за да се осъществи тая връзка или за да познае синтезатора пц-то и обратното. И още нешо... възможно ли е по принцип друг носител да се използва като допъкнителна памет за синтезатора (без дискета) който да съхранява миди файлове... например мп3 плаър с вгадена памет или някакъв др такъв носител,възможно ли е и как да стане, понеже целта на връзката която се опитвам да създам между пц-то и синтезатора е именно тази,да го ползва като място за миди'та... Благодаря предварително !
Пуснато на: Нед Мар 04, 2007 6:55 pm Заглавие: Re: Връзка на ПЦ с Синтезатор
Silent_Scream написа:
моедала на синтезатора е YAMAHA PSR A1000. Връзката се осъщестява със кабел към синтезатора с букса 9 пина, а към пц-то към КОМ порт. Инсталират се драйверите на пц-то и после какво се прави , за да се осъществи тая връзка или за да познае синтезатора пц-то и обратното. И още нешо... възможно ли е по принцип друг носител да се използва като допъкнителна памет за синтезатора (без дискета) който да съхранява миди файлове... например мп3 плаър с вгадена памет или някакъв др такъв носител,възможно ли е и как да стане, понеже целта на връзката която се опитвам да създам между пц-то и синтезатора е именно тази,да го ползва като място за миди'та... Благодаря предварително !
Не съм много сигурна дали съм те разбрала правилно, но тъй като в болднатия текст има цел...:
Предполагам, че ти е необходима някоя програма за аудио и миди обработка. Аз лично се спрях на Ableton Live! за запис и обработка на аудио и миди файлове, защото от програмите, които съм пробвала до сега, тази ми допадна най-много откъм функционалност, интерфейс, качество на запис, минимална латенция при записите.
Та с програма подобна на Ableton Live! (избора на подобен софт е огромен) можеш да запаметяваш миди файлове на компютъра, да ги обработваш софтуерно и да командваш с тях един или повече синтезатори, дръм-машини или каквото имаш, в зависимост от компютърната ти конфигурация, портовете които имаш на компота и синта/синтовете.
Относно това дали може да съхраняваш миди-файловете на носител различен от дискета - ми може, но дали ще може да зареждаш въпросните в синтезатора без да минава през ПЦ.. мисля, че не може предвид спецификациите на синта ти, които разгледах на бързо ето тук
Малко ме обърка и с тия кабели с 9-пинови букси и КОМ порта на компота.
Аз връзвам с интерконекти за аудио запис от синта към ПЦто и съответно миди кабеляци за миди запис/команди, та ако може да уточниш кои от посочените в спецификациите на синтезатора ти портове използваш и кои на компютъра (ако може и повече инфо за него), ще ми е по-ясно какво е положението при теб и следователно ще мога да съм сигурна в съветите, които ти давам.
ПС: машинката никога не съм я' пипала... таа как е? _________________ Let the music play
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети