Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
hunter79 чете

|
Пуснато на: Вто Мар 06, 2007 8:27 pm Заглавие: SONY STR DG500 |
|
|
Взех си този ресивър и немога да подкарам субуфера. Субуфера ми е пасивен правен за кар аудио. Възможно ли е от това де е и защо е така.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dautev чете

|
Пуснато на: Вто Мар 06, 2007 8:33 pm Заглавие: Re: SONY STR DG500 |
|
|
hunter79 написа: | Взех си този ресивър и немога да подкарам субуфера. Субуфера ми е пасивен правен за кар аудио. Възможно ли е от това де е и защо е така.  |
Почти сам си си отговорил на въпроса - пасивен Трябва ти усилвател за баса.Ресивъра(ДГ500) има само линеен изход за субуфер.
П.П.Я сподели впечатления за ресивъра, че и аз от 10 дена съм с такъв и засега съм доволен.... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hunter79 чете

|
Пуснато на: Вто Мар 06, 2007 8:47 pm Заглавие: |
|
|
Аз съм от пет дни с него и за сега нямам оплаквания до колкото имам наблюдения. Но щях да се побъркам че немога да му подкарам субуфера. Цялото упътване прочетох 3 пъти почти всички настройки научих и пак не съм видял къде го пише това за субуфера, ако въобще го пише. Значи сега 200 лв. и за буфер. Някакви идеи за буфер и тонколони, че сегашните нещо не ме кефят. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hunter79 чете

|
Пуснато на: Сря Мар 07, 2007 5:36 pm Заглавие: |
|
|
Как се включва стенд бай режима. тоест да е в готовност но да не е включен.Не успях да го намеря и това в книжката към него. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dautev чете

|
Пуснато на: Пет Мар 09, 2007 8:09 am Заглавие: |
|
|
hunter79 написа: | Как се включва стенд бай режима. тоест да е в готовност но да не е включен.Не успях да го намеря и това в книжката към него. |
Е не знам, то има ли този ресивър стенд бай режим Да не се бъркаш от дистанционното управление, щото на него има два зелени бутона on/off Смятам си забелязал, че това е универсално дистанционно и повечето бутони по него са за друга техника Сони(Тв,ДВД....)  _________________

Последната промяна е направена от dautev на Съб Окт 25, 2008 11:08 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hunter79 чете

|
Пуснато на: Пет Мар 09, 2007 5:05 pm Заглавие: |
|
|
Може и да съм се объркал , но някаде мернах в инструкцията, че има такова нещо. Твоя като го изключваш и включваш издавали странен звук. Моя издава едно такова особено цъкване (нормално ли е) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
D.Kolev BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 10, 2004 Мнения: 1467 Местожителство: В.Търново
|
Пуснато на: Пет Мар 09, 2007 5:32 pm Заглавие: |
|
|
хе , странно цъкване.
това е релето на входа на 220 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
devil90 не знае къде се намира и какво говори

Регистриран на: Jan 04, 2008 Мнения: 119 Местожителство: Град София
|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 12:25 am Заглавие: |
|
|
Лично аз имах такъв ресивър на сони и мога да твърдя, че свири по - гадно и от Pioneer vsx 516.
И баса го няма никакъв разбирам човека защо си слага субуфер.
Аз ти препоръчвам субуфер с мощност около 160 вата да не е по- малко иначе няма да се осеща баса! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Yoan Petrov BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 20, 2004 Мнения: 146 Местожителство: Монтана ( студент в София )
|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 1:28 am Заглавие: |
|
|
devil90 написа: | ...
Аз ти препоръчвам субуфер с мощност около 160 вата да не е по- малко иначе няма да се осеща баса! |
Би ли обяснил как точно стигна до този извод ?!  _________________ To achieve the possible we have to attempt the impossible!
Галерия |
|
Върнете се в началото |
|
 |
devil90 не знае къде се намира и какво говори

Регистриран на: Jan 04, 2008 Мнения: 119 Местожителство: Град София
|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 1:52 am Заглавие: |
|
|
Защото си взех 80 вата субуфер и като надуя повечко субуфера изкривява много , а колоните свирят и не изкривяват.
И като си направих сметката, как свират колоните, ако бях пускал до край ресивъра субуфера щеше да се издъни, а колоните щяха да си свирят.
За да избегне изкривяването и да може и до край да пуска трябва да си вземе по- мощен активен субуфер! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ivan Rachev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Съб Яну 05, 2008 12:02 pm Заглавие: |
|
|
 _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vancho20 чете

|
Пуснато на: Пон Яну 21, 2008 2:20 pm Заглавие: |
|
|
И аз имам същия ресивър , доволен съм .Тонколоните аз си ги правих с ТВМ говорители АРН 226-07/08 добър е звука.Само не ми харесва че пише 6 канала с еднаква мощност (100в) и съответно като включиш на режим мултишанел трябва да изкарва еднакъв звук от всяка колона но уви. През предните е добре обаче през другите (сърауд,център,задни) ниските честоти са орязани, независимо че са зададени large .И това е за да слушате басова музика и нямате суббуфер трябва да имате добри 2 предни колони. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nickb чете и пита

|
Пуснато на: Вто Фев 24, 2009 6:26 pm Заглавие: Странно |
|
|
Учуден съм колко "доволни" хора има с този Ресийвър?! Аз съм слушал само разочаровани собственици на този типичен "ширпотреба" модел. На дизаин горе-долу са го докарали, но като параметри е слаб. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
StefanStefanov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Фев 24, 2009 7:34 pm Заглавие: |
|
|
Толкова важно ли беше, че изрови тази тема по-стара от 1 година?! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nickb чете и пита

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 2:51 pm Заглавие: |
|
|
Stefan Stefanov написа: | Толкова важно ли беше, че изрови тази тема по-стара от 1 година?! |
...Явно съм гледал само датата на темата Пък и актуалния модел понастоящем е SONY STR DG520. Малко "екстри" в повече. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|