Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Вто Мар 27, 2007 9:04 pm Заглавие: За шпайковете
Ефект ще има не само за тебе, но и за съседите, главно от долу. Шпайковете силно намаляват предаването на бас към пода и цялата конструкция на сградата. Особено, ако освен шпайкове поставиш под суба и една тежка плоча-от гранит, мрамор или дори бетон, ако няма друго. Намаляването на предаването към конструкцията намалява нейната намеса в звученето, което иначе се изразява в разливане, размазване и отзвучаване на баса.
Пуснато на: Сря Мар 28, 2007 11:41 am Заглавие:
toroid написа:
Нали това е целта на шпайковете,да има минимален контакт на озвучителното тяло с пода!
За флоорстендърите е ясно,но за букшелфите също ли е осезаем ефекта от шпайковете,защото мойте специално стоят "легнали" и ми е кофти да ги дупча странично..........
Пуснато на: Сря Мар 28, 2007 1:27 pm Заглавие:
nag написа:
toroid написа:
Нали това е целта на шпайковете,да има минимален контакт на озвучителното тяло с пода!
За флоорстендърите е ясно,но за букшелфите също ли е осезаем ефекта от шпайковете,защото мойте специално стоят "легнали" и ми е кофти да ги дупча странично..........
Разликата ще има. Върху какво са сега? А легнали
Моите вместо "Да ги дупча" и да им сложа шпайкове, сложих шпайкове върху които да легнат колоните
Но разбираш че си правят дупка върху повърхността която докоснат. При мен е дъното на колоната, което е без финишинг
П.П. имаше солидна (4-5+) страници тема с разискване на шпайкове и плочи (какви, как, защо) под тях. За жалост не мога да я намеря . Ако някой може - нека сподели _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети