Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Има ли смисъл при по-голяма консумация от мрежата (3-4 А) или при ползването на 2 захр. трафа да се ползват 2 филтъра (за всеки поотделно) или пък 2 такива звена едно след друго? Гледам, че повечето филтри за големи токове са с по 2 феритни дросела.
Регистриран на: Oct 20, 2005 Мнения: 320 Местожителство: Стара Загора
Пуснато на: Чет Мар 29, 2007 12:09 pm Заглавие:
Здравей,
с 1 филтър ще се филтрират "боклуците" така като и с два за всеки траф. Ако правиш 2 моноблока тогава двата филтъра са нейзбежни. Аз ползвам за себе си готови дросели от импулсни захранвания на принтери, РС, факсове и др. като правя специално за това платка. _________________ Made in home!
Пуснато на: Чет Мар 29, 2007 12:35 pm Заглавие:
Да, ферити ще ползвам от PC захранвания (имам 1 кашон). Само бих им направил навивките с изолиран проводник като velinski, т.к. в повечето захранвания (там къдетo има дросел) са само с лакова изолация. Но въпросът ми бе има ли смисъл от 2 такива звена едно след друго - повече ли ще филтрират или е безсмислено. Токът е 3А.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети