Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
dido1403 чете

|
Пуснато на: Нед Апр 15, 2007 9:58 pm Заглавие: Technics SB-3170 |
|
|
Здравейте всички Искам да попитам дали може да ми предложите готини среди за тия колони Незнам как да им кача снимка но ако някой има желание ще му пратя да ги види как изглеждат Изгорих ими високите и средите - пробвахме с пренавиване но имаше ръжда по говорителите и не се получи и за високи сложихме VIFA а средата остана една българска но е слаба и при по висока мощност си личи ако някай иска снимки може на ICQ 342229554 Предварително благодаря !!![/img] |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ivelin Braikov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Нед Апр 15, 2007 10:57 pm Заглавие: |
|
|
Кой модел на вифа си взел?
Как си ги изгорил тези говорители..!?! Филтрите наред ли са? _________________ This is no offence, but... you are a robot, aren't you? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dido1403 чете

|
Пуснато на: Пон Апр 16, 2007 12:03 am Заглавие: Technics SB-3170 |
|
|
Ами на един уселвател FISHER Modell CA-915 имаше бръм или нещо подобно а идоста ги усилвахме и заминаха длед това последва ремонт на филтрите сменяни са май едни бели съпротивления ако не се лъжа и нещо им е повишена защитата на високите и средите май от 3ти ред или нещо от сорта не съм ги правил аз а за вифата незнам какъв модел е но имам снимки на колоните може да ти пратя да ги видиш |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dido1403 чете

|
Пуснато на: Пет Окт 17, 2008 9:01 am Заглавие: |
|
|
Здравейте отново!!!
Ето че пак имам проблем с въпросните колони Technics sb3170 и моля за помощ за да го отстраня - Проблема е следния - пукнал се е единят от трите кондензатора на филтъра - 5,6мф/50в и средните честоти почти ги няма и това рефлектира и на високите честоти Както се разбира от по горните мнения колоните са със сменяни високочестотни и следночестотни За високите съм избрал VIFA - TC20TD05-06 а за средите VISATON FR 8 JS 8 OHM
Въпросът ми е с какво може да се замени тоя кондензатор и евентуално и останлите 1,2мф/50в и 26мф/50в - сходни по капацитет удачно ли е да се слагат и какви трябва да бъдат кондензаторите - електролитни или неполярни?
Предварително благодаря на всички отзовали се !!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
StefanStefanov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Окт 17, 2008 9:07 am Заглавие: |
|
|
Ако ще сменяш говорителите е добре да преизчислиш и филтрите.
Кондензаторите - неполярни и нееелектролитни! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dido1403 чете

|
Пуснато на: Пет Окт 17, 2008 9:41 am Заглавие: |
|
|
Сменени са високите и средети но точно това е проблема че не мога да преизчисля филтрите и евентуално се надявам ако може някакви сходни по параметри кондензатори да се сложат и поне бобините да не се пипат че няма да успея да се справя
А евентуално от къде мога да намеря качествени кондензатори за филтри - препоръка за магазин например
Благодаря предварително !!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|