Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Димитър Димитров чете и пита

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 7:06 pm Заглавие: Къде в BG мога да уча више със специалност аудио техника |
|
|
Здравейте колеги!Тази година свършвам 13 клас в монтанския електротехникум от няколко години вече професионална гимназия и мисля да подхващам више.Учех радио и телевизионна техника,но голямата ми страст е аудиото!Голямото ми желание е да стана инженер в тази област и да го работя след това.Въпроса ми е къде в България има више учебно заведение предлагащо нещо свързано с аудио техниката?Не от сорта на електроника или телекомуникационна техника, последната даваща възможност да се специализира 3-тата година аудио и видео техника!Съгласен съм на електроакустика или нискочестотна техника!Горе-долу все това си е!Пускам темата в аудио форумите понеже знам,че тук има много инженери и хора занимаващи се сериозно с аудио техника,които биха могли да ме напътят.Благодаря ви предварително |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Fenkiller трупа сериозен опит

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 7:31 pm Заглавие: |
|
|
Във Варна в Техническия няма такава специалност! Може би за съжаление макар че като познавам преподавателите там няма и смисъл.
За другите градове с технически ВУЗ-ове нека кажат другите дето са учили там.
Това не ти пречи да учиш сам ако имаш желание , и да се развиваш!
Успехи!
 _________________ Kill with power! DIY ! DIY ! DIY ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boris Antipov има известен опит

Регистриран на: Aug 21, 2006 Мнения: 116 Местожителство: Dobrich City
|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 7:57 pm Заглавие: |
|
|
Далеч от ТУ-Варна, ако не искате да ви побелее косата на 24 годишна възръст. _________________ thetimeisnow|сегамуевремето |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Toni Nikolov има известен опит

Регистриран на: Jun 22, 2006 Мнения: 89 Местожителство: Студентски Град бл. 12 /гр. Гоце Делчев
|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 8:17 pm Заглавие: |
|
|
И аз съм на същото положение и ми се иска хобито да ми стане професия..
Във ТУ в София добро ли е преподаването в тази област, сравнително добра ли е материалната база и това ли е най-доброто държавно визше учебно заведение за електроника в страната ?
Поздрави! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Vasil Nikolov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 8:50 pm Заглавие: |
|
|
INTEGRAL написа: | Във ТУ в София добро ли е преподаването в тази област, сравнително добра ли е материалната база и това ли е най-доброто държавно визше учебно заведение за електроника в страната ?
Поздрави! | Да най доброто е. _________________ Тороидални трансформатори |
|
Върнете се в началото |
|
 |
D.Kolev BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 10, 2004 Мнения: 1467 Местожителство: В.Търново
|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 9:48 pm Заглавие: |
|
|
Vasil Nikolov написа: | Да най доброто е. |
1.сравнение с другите
2.в България
3.ако е 1960-та базата е свръхмодерна
4.много се спортува /и с чашката/
5. 4-ти курс може да ти се наложи да работиш с поялник
библиотеката е много богата, но като знаеш как се вземат изпитите , тези мисли за посещението и се изместват от алкохол който приижда в неограничени количества
два въпроса вълнуват кандидат-студента в ТУ
1. защо междучасията в ТУ са толкова кратки и оградите на УНСС толкова високи
2. защо покривите на ТУ са плоски
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vankata_r има опит

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 10:15 pm Заглавие: |
|
|
D.Kolev
Така си е, така си е
Бих казал че нашите преподаватели в Пловдив не са лоши, но аудиотехника няма... едвали и ще има...
Според повечето преподаватели, няма голямо бъдеще... според тях де....
Аз се занимавам с лазерна техника... да има бъдеще... иначе може да се позанимаваш и с микропроцесори при Бат Бойко няма да ти е добре, но добри пари се вадят.... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nanko Rusev има сериозен опит

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 11:04 pm Заглавие: |
|
|
А защо някой си мисли че за да стане (добър) професионалист в дадена област трябва непременно да е следвал в ВУЗ? _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 11:59 pm Заглавие: |
|
|
Nanko Rusev написа: | А защо някой си мисли че за да стане (добър) професионалист в дадена област трябва непременно да е следвал в ВУЗ? |
аз все си задавам подобен въпрос ... аджеба най-добрите задължително ли са училите или просто хората имали желанието и мотивацията да го направят
в смисъл образованието под формата в която го познават повечето хора ли е решаващо или ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nikolay_Hristov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2007 1:52 am Заглавие: |
|
|
Boris Antipov написа: | Далеч от ТУ-Варна, ако не искате да ви побелее косата на 24 годишна възръст. |
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mano има опит

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2007 6:27 am Заглавие: |
|
|
един съвет и от мене :
висшето образование в ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!!
При толкова много и некадърни висшисти, няма да ти е приятно ако някога някъде кандидатстваш за работа и ти бъде отказано с мотива "само за висшисти", за сметка на някой който е учил 10 години да вземе 4 но... (доста често срещано).
ТУ няма да те направи специалист в дадена област(аудио). Ще ти даде друг поглед върху нещата, доста теоретичен, доста нучен. (може би прекалено). Със сигурност няма да те научи да работиш с поялник. Но и след техникум по електроника няма и да ти трябва.
ТУ София е най-добрия избор.
толкова от един доскорошен студент. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Vasil Nikolov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2007 6:48 am Заглавие: |
|
|
vankata_r написа: | D.Kolev
Бих казал че нашите преподаватели в Пловдив не са лоши, но аудиотехника няма... едвали и ще има...
Според повечето преподаватели, няма голямо бъдеще... според тях де....
|
Нашите преподаватели в Пловдив са пълен шит отвсякъде в сравнение със софийските.ТУ Пловдив означава турски университет, защото там повече се слуша да се говори на турски език отколкото български и е пълно със селяни ,които и те не знаят за какво са там.Подържам всичките му сгради вкл. и общежитието и знам много добре за какво става въпрос.
Редовно виждам третокурсници, които продължават да натискат бутона на асансьора, въпреки че свети за заето и си мислят че ще дойде по бързо. _________________ Тороидални трансформатори |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Goro BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2007 7:20 am Заглавие: |
|
|
Само в ТУ в София се изучават няколко дисциплини свързани с аудиото. Не е точно това което ти трябва, но все пак е нещо. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rumen Zografov BG Audio Team™

Регистриран на: Oct 18, 2005 Мнения: 763 Местожителство: София,Люлин
|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2007 7:39 am Заглавие: |
|
|
До колкото знам в НБУ (Нов Български Университет) има специалност,свързана с аудио-видео.
Да,да....знам,че е далеч от нивото на който и да било друг техн. университет,но пък има мат. база,която при наличието на желание у обучаващия се,може да допринесе много за развитието му в избраната област.
П.П. Имам 2-ма приятели в НБУ и по мое мнение да учиш там е загуба на време,но всеки сам решава.
Поздрави! _________________
Истинският меломан е този, който като чуе женско пеене в банята си долепя ухото към ключалката, а не окото. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ivan Rachev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2007 8:01 am Заглавие: |
|
|
Rumen Zografov написа: | До колкото знам в НБУ (Нов Български Университет) има специалност,свързана с аудио-видео.
Да,да....знам,че е далеч от нивото на който и да било друг техн. университет. | ...грешиш , познавам човек завършил и НБУ и Климент Охридски и 2-рия отдавна не е това което беше , същия човек в момента завършва Оксфорд и със сигурност знае как стоят нещата  _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|