Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 9:03 am Заглавие: Портативна музика ...
Здравейте още съм нов в занаята , но много ме влече и искам да си направя портативна музика . Незнам какво крайно стапало да взема за сега имам само 2 говорителя 4" на 4 ома . Крайното стапала трябва да е около 20 тина вата , но немога да го съобрязя със захранването . Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете .
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 9:25 am Заглавие:
аз си направих преди време...даже все още я ползвам...
като за начало не прави моита грешка и си вземи стъпало с ниска консумация на ток за да ти държи повече време батерията/акумулатора...нещо за предназначение car audio примерно...TDA8563AQ е интегралата която позлвам...на 12В едва ли ще изкараш 20 вата пък и честно казано не ти и трябва...вземи говорители с малко по-висока чуствителност именно заради това...после е трудната част да накараш всички чарколя да заработят заедно...предлагам ти първо да избереш говорители които да работят достатъчно добре в малък обем. после си инсталираи някаква програма и сметни кутия като имаш предвид че и акумулатора и всичко вътре също има определен обем...вариантите са два: 1. да стои електронната част в отеделен обем... 2.да стои в същия с говорителите...препоръчвам ти първия...по принцип играта ти ще е много...ще трябва да гледаш теглото, оттам и по-малките размери на батерията, по-ниска консумация и т.н. докато не стигнеш някакъв компромисен вариант между тегло/цена/полезно деиствие...първо си намисли идея как ще стане и избери говорители...натам които с каквото може ще ти помага...но на готово никои няма да ти каже нищо и не се учудваи ако моят пост е единственият след известно време...
чакам да ти чуя решението по отношение на говорителите и кутията...след това ще го мислим...
Rutcho: Ако си свикнал да пишеш "4" вместо "ч", можеш преди да пуснеш постинга лесно да ги конвертираш в notepad примерно. В случая това ми отне не повече от половин минута.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети