Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Сря Юли 25, 2007 9:25 am Заглавие: NAD C542,Marantz CD7300 или?
Мисля да си купувам CD player . NAD C542,Marantz CD7300 ми се вместват във възможностите. Кой от 2-та бихте ми препоръчали или някой друг на тази цена.
Лошото в случая е, че купуването на CD player не ми решава проблема като цяло защото искам и от компютъра да слушам качествен звук - в момента имам една Аудиджи 1 с позлатени изходи/ какво от това ама поне не е value / и дори моето Сони CDP-720XB QS свири много по-добре. Посъветвайте ме как да постъпя тази ситуация.
То е ясно, че в София - при някое от идванията ми отделя време за да чуя. В Шумен е някаква трагедия откъм ентусиасти в тази област - нещата приключват около Сони и Jamo .
Пуснато на: Сря Юли 25, 2007 11:17 am Заглавие: Re: NAD C542,Marantz CD7300 или?
sken написа:
bili написа:
...в момента имам една Аудиджи 1 с позлатени изходи/ какво от това ама поне не е value ...
Аз също на компютъра съм Audigy 1, като преди това бях с Live! . Live!, поне според мен, има много по-жив и приятен звук, а Audigy-то e изключително неприятно на звучене, особено във високите честоти. Друг вариант за теб може да е да помислиш за добра звукова платка (Turtle Beach, примерно), но в този случай може би DAC (ЦАП ) ще ти излезе по-евтино. Друго, което може временно да направиш, за да те дразни по-малко е да пробваш да ползваш примерно Real Player, стандартния Media Player е зле.
За CD-Player, защо не погледнеш и Cambridge Audio Azur 640C? Иначе NAD-а съм го слушал в магазина и наистина е много добър.
И Live 5.1 и Аудиджито не са добре, но са по-добре от 99% от вградените звукови карти.
Като плеър ползвам foobar2000 - за сега ми е фаворит. Медиа плеъра от край време е кофти като звук.
Ако реша да се спра на варианта CD player - искам да си купя нещо добро до макс 750 лв. Преди години се колебаех между Сони CDP-720XB и CDP-920XB и реших да спестя 200 лв - сега като си помисля че не е трябвало. Още тогава знаех, че DAC-a на 920 е като на Esprit моделите и сега с някой мод на аудиочастта можеше да не трябва да си купувам CD player. Затова приемам съвети как да постъпя в моята ситуация.
За сега съм с един правен от мен усилвател по схема на Anthony Holton/Symetric/. За сега усилвателя ще бъде този докато реша какъв да бъде.
Озвучителните ми тела са самоделки. Мисля да си направя хорна/надявам се с ваша помощ/ със някой по-евтини фулрейндж /150-200 лв бройката/. Искам постепенно да изграждам за сега системата си за да мога да оценя разликата...
Приемам съвети как разумно да надграждам системата ми за да не е разбалансирана /едното да е чувствително по-добро от другото и да няма смисъл/.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети