Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
tombo1966 чете и пита

|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 4:32 pm Заглавие: Моята система с FOSTEX 206 ES -R/STEALTH - SE |
|
|
Здравейте всички,
искам с написаното по-долу и публикуваните снимки да ви прдедтавя моята система с която много се гордея.
Нека да започнем с колоните - отне ми около 3 месеца за изработката на кутиите(BLH по оригиналният проект на FOSTEX-206 es-r ),но не съжалявам - добра работа свършихме с дърводелеца.
Говорителите са FOSTEX-206 es-r - Ручо благодаря ти от сърце за това че ми отвори очите за тези съкровища а също и за бързата и коректна доставка.
Усилвателя - една бижу излязло от ръцете на Гого - mini STEALTH SE(6Н9С/6П3С) - вече имаше статия за този прекрасен усилвател ,написана от Ивайло Спасов(4 вата атмосфера).
Източника - SONY 777 ES - транспорт , AUDIO ALCHEMY - DTI(jitter killer),AUDIO ALCHEMY - DDE v1.0(DAC)
Кабелите - AUDIOQUEST midnight 2 hyperlitz - speaker,HPC - madrigal - sunaudio - interconnects
И накрая ще се опитам да пресъсздам атмосферата която създава тази скромна система:
Необходими са около 15-20 минути за подгряването на усилвателя(поради тази причина аз почти не го изключвам).
Още с първите акорди на пианото и гласа на Patricia Barber се усеща широката музикална сцена и дълбочината на гласа.Невроятно е ,че всичко е позиционирано много прецизно и хармонията между раличните преходи в нивата е налице - още едно доказтелство за способностите на този чудесен усилвател,а също и за прецизната работа на говорителите.
При появата на по-динамичен товар от рода на Antonio Forcione,системата показва наистина своите възможности - прецизни стегнати и много бързи баси,ефирен ненатрапчив и плътен вокал и акустична китара,коята остава дълго в съзнанието,дори след като музиката е спряла.
Следващият тест е с прекрасната музика на Ana Caram(Chesky Records).Невероятният глас на тази млада дама изпълва цялото пространство на слушателя,като същевременно остава спокоен без излишни пикове и дразнещи нотки.Всички инструменти(особено перкусиите),стоят зад гласа и като че помагат на слушателя да оцени още повече тембъра на Ana Caram. В този диск наистина се усеща натуралното звучене на STEALTH-a и реално пресъздадената звукова картина от хорните.
И накрая ето и малко снимки от тази система:
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kosio има сериозен опит

|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 5:33 pm Заглавие: Re: Моята система с FOSTEX 206 ES -R/STEALTH - SE |
|
|
Супер е! Честито! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rumen Suvandjiev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 5:51 pm Заглавие: |
|
|
Поздравления и от мен!
Ще се радвам да мога да я чуя!
За съжаление по незнайни причини Fostex 206 ES-R е out of stock на всички възможни места, откъдето можеше да се поръча... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nanko Rusev има сериозен опит

|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 6:15 pm Заглавие: |
|
|
Поздравления! Страхотни говорители и система !
Интересно преработване на устата. Има ли други промени? С какво запълни обемите?
Румен, още когато се продаваше, 206ESR беше ясно обявен като "Limited Edition" ... madisound са имали около 300 броя (или чифта?) и вече са продадени всички .. който купил купил  _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Jbl чете и пита

|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 6:30 pm Заглавие: |
|
|
Браво,браво Честито да ти е  |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 9:59 pm Заглавие: |
|
|
Nanko Rusev написа: |
Румен, още когато се продаваше, 206ESR беше ясно обявен като "Limited Edition" ... madisound са имали около 300 броя (или чифта?) и вече са продадени всички .. който купил купил  |
Все си мислех, че това е някакаква търговска хитринка, ама се оказа вярно. Те и FE208Sigma не се задържаха особено дълго време. |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 10:33 pm Заглавие: |
|
|
Rumen Suvandjiev написа: |
Все си мислех, че това е някакаква търговска хитринка, ама се оказа вярно. Те и FE208Sigma не се задържаха особено дълго време. |
Днес дискутирахме въпроса за ESR та стигнах до някои мисли ... очаквам в сравнително скоро (надявам се!!) време от Fostex да пуснат 8" висок клас говорител, базиран на ESR
В момента нямат 8" широка лента от висок клас ...
Както и да е. Това не би трябвало да е в темата. Ако решиш, отдели двата поста в нова тема, за дискутирането на "защо спряха 206ЕСР"
Поздрави,
Нанко. _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 11:34 pm Заглавие: |
|
|
Nanko Rusev написа: |
Както и да е. Това не би трябвало да е в темата. Ако решиш, отдели двата поста в нова тема, за дискутирането на "защо спряха 206ЕСР"
|
Ами както и да го дсикутираме, така или иначе нищо не можем да направим. Ако беше още на работа Junko Kagiwara, можех да го попитам какво се очаква занапред, ама се пенсионира човекът... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
oceanman BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Авг 07, 2007 7:15 am Заглавие: |
|
|
Браво, тази хорна вече ми харесва. С аеродинамичните си форми и явно по-стабилната си конструкция. Хубаво е да се чуе.
Със наслада да си ги слушаш.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Angel Dimitrov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Авг 07, 2007 8:02 am Заглавие: |
|
|
Браво и честито  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gogo има сериозен опит

![]()
|
Пуснато на: Вто Авг 07, 2007 8:32 am Заглавие: |
|
|
Браво Антонио, поздравления!
Жоро |
|
Върнете се в началото |
|
 |
tombo1966 чете и пита

|
Пуснато на: Вто Авг 07, 2007 10:03 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички за топлите думи.
Ручо - не знаех ,че 206-ES-R са спряни(голяма грешка според мен).
Колкото до кутиите няма никакви тайни - изпълнени са по оригиналният проект на FOSTEX.
Устата наистина е малко променена(изпилени са зъбите от различните пластове талашит - не огънат шперплат).
Демпфал съм единствено дъното на компресионната камера с малко натурална чепкана овча вълна - според мен повече и на други места изобщо не е необходимо - кутиите са достатъчно стабилни и добре сглобени(едната хорна с говорителя тежи около 56 кг.) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Stanislav Bratanov има опит

Регистриран на: Feb 08, 2006 Мнения: 285 Местожителство: Стара Загора/Варна
|
Пуснато на: Сря Авг 08, 2007 7:49 am Заглавие: |
|
|
tombo1966 написа: | (едната хорна с говорителя тежи около 56 кг.) | Да няма грешка?
56 кила си е прекалено много като я гледам... |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Сря Авг 08, 2007 8:57 am Заглавие: |
|
|
Stanislav Bratanov написа: | tombo1966 написа: | (едната хорна с говорителя тежи около 56 кг.) | Да няма грешка?
56 кила си е прекалено много като я гледам... |
Погледни чертежа  _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
tombo1966 чете и пита

|
Пуснато на: Сря Авг 08, 2007 8:36 pm Заглавие: да няма грешка |
|
|
Грешка няма - такива са си дебели,тежки и леко грозновати.
За мен обаче от най-голямо значение е звука. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|