Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
AviRad има известен опит

Регистриран на: Apr 09, 2007 Мнения: 11 Местожителство: Горна Оряховица, България
|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 12:07 pm Заглавие: Моята "първа" система |
|
|
Здравейте!
Ето я и моята "първа" система Наричам я така, защото вече не искам да си спомням, както за трилентовите ми колони, така и за транзисторните и интегралните ми усилватели (с изключение може би на един Marantz 2216).
Източник: Pioneer DV-600AV DAC BB PCM1742 и отстранени mute транзистори още на втория ден
Усилвател: SE с ECL82 (все още е само изпитна постановка)
Почти съм събрал частите и в скоро време ще имам SE с EL34
Слушалки: Grado SR-80
Колони: хорна с Visaton BG20
Не исках да рискувам с махането на цялата капачка и затова като компромисен вариант за момента, пробих само малък отвор. Резултата беше повдигане във ВЧ областта и намаляване на "разкрещяването" в средите.
Струва ми се, че не избрах най-правилния проект и говорител за хорните, но пък предстоят и нови проекти 
Последната промяна е направена от AviRad на Чет Сеп 13, 2007 12:33 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Jbl чете и пита

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 12:22 pm Заглавие: |
|
|
Много апетитно изглежда
Поздрави!!!  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
D.Kolev BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 10, 2004 Мнения: 1467 Местожителство: В.Търново
|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 12:49 pm Заглавие: |
|
|
добра система ,продължавай напред  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pepe трупа сериозен опит

Регистриран на: Dec 01, 2006 Мнения: 51 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 12:49 pm Заглавие: |
|
|
Браво, не е лошо за първа системка. Малко ти е разхвърлян монтажа, но за експериментален усилвател не е зле. Ако искаш да чуеш как свири добре сглобен усилвател с 6С4С и 6П3С, може да ми се обадиш. Все пак сме почти съседи.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nanko Rusev има сериозен опит

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 12:51 pm Заглавие: Re: Моята "първа" система |
|
|
Говорителя определено не е "най-подходящия", но пък е добър за старт
Успех и давай напред! _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sylis трупа сериозен опит

Регистриран на: Jun 20, 2005 Мнения: 679 Местожителство: Лясковец (студент в София)
|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 4:05 pm Заглавие: |
|
|
Е поздравления за системата като цяло.На мен ми харесаха най-много хорните и бих проявил интерес да ги чуя,но не ми остава много време да си ида на Лясковец.Ще се доуточним  _________________
USB DAC PCM2706 + TDA1543
Red Pill
Full Range + 6 m Horn |
|
Върнете се в началото |
|
 |
AviRad има известен опит

Регистриран на: Apr 09, 2007 Мнения: 11 Местожителство: Горна Оряховица, България
|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 11:54 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря ви много за положителните отзиви!!
Брей, то имало съфорумници и наблизо около мен
За сега чета на темата хорни и още набирам знания преди да се хвърля на следващия проект.
Имам известни колебания на къде да продължа:
1. да сменя BG20 с друг говорител, но да запазя кутията.
2. да оставя BG20, но да направя друг проект на хорна, защото на тази линията е само около 1-1,2 метра. От там идва и липсата на ниски предполагам.
3. да си взема етери и да направя разработен за тях проект. Със сигурност това ще е най-сполучливия вариант, но имам още да зрея за тях
п.п. - медения "сладък" цвят се получи случайно буковия шперплат доста си промени цвета. Голяма грешка беше да ползвам лак на водна основа..имаше цвят, а и миришеше, на развален компот от круши  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sylis трупа сериозен опит

Регистриран на: Jun 20, 2005 Мнения: 679 Местожителство: Лясковец (студент в София)
|
Пуснато на: Сря Сеп 12, 2007 2:45 am Заглавие: |
|
|
Съветвам те да чуеш първо етерите,пък после ще ти трябва доста време за размисъл...не за друго ами какви хорни да им правиш и т.н.Болеста е неизличима,чуеш ли ги веднъж и единствения лек е Син Хап с Етер в рог  _________________
USB DAC PCM2706 + TDA1543
Red Pill
Full Range + 6 m Horn |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nanko Rusev има сериозен опит

|
Пуснато на: Сря Сеп 12, 2007 9:27 am Заглавие: |
|
|
Ако можеш да си позволиш Етер - няма какво да "зрееш" - купувай.
Иначе да продължаваш с BG20 смисъл няма.
Конструкцията каква е, ако е бил някой от проектите за БГ20 съм скептично настроен към резултатите с друг говорител  _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pepe трупа сериозен опит

Регистриран на: Dec 01, 2006 Мнения: 51 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Сеп 12, 2007 1:12 pm Заглавие: |
|
|
Може да ми се обадиш на GSM-0887467534, казвам се Павлин. Ще може да чуеш как свири триод с директно отопление.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nikola Nikolov чете и пита

|
Пуснато на: Сря Сеп 12, 2007 2:07 pm Заглавие: |
|
|
pepe написа: | Може да ми се обадиш на GSM-0887467534, казвам се Павлин. Ще може да чуеш как свири триод с директно отопление.  |
Но и това не е върхът!
Има други които свирят и по-добре, напр. ГУ50.... _________________ Хай Ендността е обратно пропорционална на броя на елементите |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Borislav Stankov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Сря Сеп 12, 2007 2:28 pm Заглавие: |
|
|
Мъката на аудиофила никога не спира.
Като за начало ситемата ти е ОК!
Дерзай _________________
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Vasil Nikolov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Сря Сеп 12, 2007 10:12 pm Заглавие: |
|
|
Nikola Nikolov написа: |
Но и това не е върхът!
Има други които свирят и по-добре, напр. ГУ50.... |
Разбира се че свирят по добре
Ми Кольо щом е такава работата, ако искаш да ти дам ГУ50 със чисто нови цокли даже, а ти да ми дадеш по лошите 6С4С
Дори мога да ти предложа и немските LS50, чисто нови в кутийка
по темата: AviRad усилвателя ти е изключително грозен монтажа за разлика от колоните ти, но може би това е ,че още не си го завършил надявам се _________________ Тороидални трансформатори |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nikola Nikolov чете и пита

|
Пуснато на: Сря Сеп 12, 2007 10:55 pm Заглавие: |
|
|
Vasil Nikolov написа: | Nikola Nikolov написа: |
Но и това не е върхът!
Има други които свирят и по-добре, напр. ГУ50.... |
Ризби\0\0$хе че@5ззрят ?!бобре\0J<`ol: -щЕа Колмж ром еа поава аоадтатам обо мскор-да т лам ГУE5#хъс ч8±б нов рмкли 4 бе, а вж#аа ми0дгеш п>dвбшите\0\0Ц2С 0:"
Доршавега д
рд пре47ега и
арjите\0р\10, ч8 ыж новhvб кутиinй- :wiЂ<
п>dшймата
NriRad ъдлватµр%ти е°5вдлючиаао гр\ма монвнии за ъииика >7!колон е&ти,
R%коже бн(щова ®-ше ощ57бв си #бавърз$надяbaм%се[/·eve:b7224480ef
ЖаскоRКнаешpiфае жиТVш$.>.М>9дт да гс при зй0и 613Ю и ГУ$'&жалк>e$уе и
\0пбрите\0баинах\0qйри Лаl4ди аудсан/..r,Ракам Об намин ъ и даратавнишюо! . :йм,П същиз(&uuo4eврозни\0#vuot;ЂRЕ:3С к\0\0#крознN5хдишят`!1O /т¦,ре ги щхрстя жжp`t;уби яювениво дротал .quot;морнто и\0ы вирн@5Ј%рого2!!  _________________ Хай Ендността е обратно пропорционална на броя на елементите |
|
Върнете се в началото |
|
 |
AviRad има известен опит

|
Пуснато на: Чет Сеп 13, 2007 1:07 pm Заглавие: |
|
|
Vasil Nikolov написа: | по темата: AviRad усилвателя ти е изключително грозен монтажа за разлика от колоните ти, но може би това е ,че още не си го завършил надявам се |
Абсолютно си прав Махнах снимката на усливателя и я сложих като линк, че така само разваля гледката
След известно търсене вече имам и изходни трафа за EL34-ките. Смятам това да не е временно решение и да се постарая с изработката.
Колкото до това, какъв проект съм ползвал за хорните -> http://www.bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=70333&highlight=#70333
Не съм намалявал площта на гърлото, както е дадено на скицата. Сложих обаче малко вата на стената точно зад говорителя и около 1-2см. в дъното на камерата. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|