Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Пет Окт 05, 2007 5:49 pm Заглавие: Система две колони (ТЛ) + субуфер (ТЛ) + снимки
Система две колони (ТЛ) + субуфер (ТЛ)
На схемите са показани колоните изглед отстрани, и субуфера изглед отгоре. Размерите не си отговарят - субуфера е доста по-голям от колоните.
Двете колони са ТЛ с дължина на линията 138см и говорители Визатон - W170S 8ohm и SC10N 8ohm, с Г-образен НЧ филтър на около 3000Хз и Г-образен ВЧ филтър на около 3500Хз. Изработени са от 22мм бор, обработени са с безир, боядисани са с луминисцираща оранжева боя /спрей/ и светят на ултравиолетова светлина.
Субуфера е също ТЛ с дължина на линията 255см и говорител Peerless XXLS 12" 4ohm. Изработка: 30мм MDF, лакиран с убит тъмнокафяв лак + метални протектори за говорителя /10мм шпилки с гайки/.
CD-то е Harman/Kardon HD 720, а кабелите съм сглобил от най-качествените елементи, които могат да се намерят в масовите евтини магазини.
Усилвателят е в последен стадий на изработка. Захранването е биполярно +/-35В с тороидален трансформатор. Транзисторен QUAD МК за трите канала (за него ми помагат, тъй като се налагат корекции по схемата а аз не съм достатъчно на "ти" с електрониката). Левият и десният канал ще бъдат ограничени до към 40Хз, а субуфер канала е с активен НЧФ на 50-60-70-80Хз /за тази настройка все още се колебая/.
И две думи за крайния резултат /без усилвателя/: честотна лента 20Хз(!)-20.000Хз, детайлен и чист звук на среди/високи, басът е отчетлив и има мелодия , отлично отношение звук/шум и предполагам не особено равна АЧХ /което за типа музика който слушам не е от главно значение за мен/.
Единственото нещо, което мога да кажа в заключение, е че представите ми за музика се промениха коренно, което звучи доста странно написано от човек който обича и слуша музика от доста дълго време...
Поздрави и благодаря за ентусиазма който ме прихвана покрай този форум и ме накара да реализирам този проект! Едно бях тръгнал да правя - друго стана, но резултата е изключителен...
EDIT
Ето и снимки:
Последната промяна е направена от Removed на Пет Ное 02, 2007 11:11 am; мнението е било променяно общо 1 път
Регистриран на: Jan 23, 2005 Мнения: 661 Местожителство: София кино Арена запад
Пуснато на: Пет Окт 05, 2007 10:34 pm Заглавие:
Stefan Stefanov написа:
Поздрави и от мен!
А ако успееш да пуснеш снимки и ние да им се порадваме ще е още по-добре!
Поздрави и от мен!
Да наистина без снимки си е чист егоизъм....... _________________ Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колело!
Работно време от 10:00 до 01:00 гсм: 0885 255 233
не само снимки дай и чертежче,току-виж някой си сглобил и 2 субчета,че аз за дом си кино още не мога да намеря проект,който да ми хареса и да не заема стаята _________________ "на едно ухо му трябва едно тъпанче,на една хорна и трябва един фулрейндж и всичко е цялостно и пълноценно"
Ще видя да направя снимки - засега нямам възможност.
horn_power, размера на субуфера е ширина 90см, височина 50см, дълбочина 60см - колкото една малка масичка и тежи над 50кг /по сметки мисля че беше 75/. Ако те интересува ще ти пратя точни размери на плоскостите.
ще се радвам .просто съм в процес на издирване(и разучаване) на подходящи конструкции за дом суб(2 броя).ще се ползва за дом кино,но искам да е с аудифилска насоченост.за ляв и десен съм с хорни и не мисля да го ползвам за музика с тях,но и за дом кино си е нужно качеството. _________________ "на едно ухо му трябва едно тъпанче,на една хорна и трябва един фулрейндж и всичко е цялостно и пълноценно"
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 7:49 am Заглавие: Re: .
horn_power написа:
ще се радвам но искам да е с аудифилска насоченост.за ляв и десен съм с хорни и не мисля да го ползвам за музика с тях,но и за дом кино си е нужно качеството.
Ми колега само хорн суб те оправя......... _________________ Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колело!
Регистриран на: Jun 20, 2005 Мнения: 679 Местожителство: Лясковец (студент в София)
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 10:49 am Заглавие: Re: .
Marian Lozev написа:
Ми колега само хорн суб те оправя.........
Тъкмо това щях да кажа и аз...защо са ти 2 събуфера....влизаш в преразход отвсякъде,както и да го погледнеш а крайния резултат съмнителна работа
Аз съм горд собственик на субхорн с Peerless XLS 830500 и мога да кажа че изобщо не мисля за друга алтернатива или за втори събуфер а стаята в която слушам е 30 m^2 _________________
USB DAC PCM2706 + TDA1543
Red Pill
Full Range + 6 m Horn
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 2:15 pm Заглавие:
И аз съм горд собственик на хорн суб от ЕТЕР АУДИО и искам да споделя че иживяването е доста реално .........
Кино Арена просто пасти да яде определено няма да стъпя там повече....
Сега съм замислил убийствени сътелитки но по натам ще ги коментираме в самостоятелен пост My home cinema ....... _________________ Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колело!
така е всички сте 100% прави
знам ,че с хорн-суб си е най-добре.това,което ме притеснява,че аз търсех предно натоварен такъв.целта ми е възможно най-ниска честота и ако може дори инфразвук(за по-реалистични експлозии и други ефекти),разбира се няма да се ползва за аудио.проблема е ,че фронтлоудед суб хорните са огромни при честотите които искам.при заднонатоварените няма този проблем(като изключим липсата на инфразвука).
сега мястото ,което имам е на две места симетрично в стаята по 45х60х250(няма ограничение във височина,затова е 250 ) см.само Атомния Суб http://www.bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1586 ми хареса наистина за момента.но не мога да намеря достатъчна инфо за възможните говорители,които могат да се използват в него,защото с настоящата ми заплата няма да мога да си позволя препоръчаните,а аз искам в него да ползвам евентуално два по-евтини(твм например),но просто няма да стане .чудя се какви 10" други може да ми свършат работа.може би W 250 S
иначе,Marian Lozev,твоя суб в друга тема го видях и ми се видя не-голям(в смисъл атрактивен за мен),някаква по-подробна инфо (размери) имаш ли около него,която би споделил.наистина съм доста увлечен по темата дом кино.търся си хай-дефинишън филмчета и риповете от блу-рей двд,които са по 7,5гб в мкв комресия си е срамно да се слушат на ФИ суб в момента разучавам различни проекти за да си избера някой за изпълнение.
мерси на dex13 за споделения проект
Sylis темата с твоя суб я намерих.също много ми допада.но просто нямам сега пари за такъв говорител.
като цяло съм много объркан в момента взех да се депресирам покрай тези субове.
поздрави,
Митака! _________________ "на едно ухо му трябва едно тъпанче,на една хорна и трябва един фулрейндж и всичко е цялостно и пълноценно"
Регистриран на: Jun 20, 2005 Мнения: 679 Местожителство: Лясковец (студент в София)
Пуснато на: Пет Окт 19, 2007 1:37 am Заглавие:
Мисля че темата за моя съб не си я намерил защото тя автоматично е изтрита с писаниците и всички теми на Г-н Астор... (бивш съфорумец) поради простата причина че той оглави темата а аз си реализирах проекта.Той пък се отказа от Peerless XLS 12 830500 и направи някакъв си съб с 18" не помня вече какъв говорител,мисля обертон беше.Та все пак ще ми е интересно да ми покажеш "темата на моя съб" за да няма обърани и грешки _________________
USB DAC PCM2706 + TDA1543
Red Pill
Full Range + 6 m Horn
Кино Арена просто пасти да яде определено няма да стъпя там повече...
Напълно те разбирам за какво говориш . Лошото е, че същото може да се каже за 99% (даже повече) от заведенията, кината, и всички подобни обществени места. Арена даже спада към по-добрите. Лятото бях в едно открито кино, където липсваха страничните десни канали, за звука няма да кажа нищо...
важното е ,че е тук темата.защото ако има нещо ,което уважавам във общества,като това във форума ,е споделянето и липсата на егоизъм по отношение на желанието на хората споделящи една и съща страст ,да бъдат дарени със звук.безкористно.от тези ,които могат/знаят повече.
след намесата ви в тази тема...май ще съм принуден да правя хорн суб _________________ "на едно ухо му трябва едно тъпанче,на една хорна и трябва един фулрейндж и всичко е цялостно и пълноценно"
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети