Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
rudiem има опит

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2007 1:21 pm Заглавие: Въпрос за тези две дози |
|
|
Здравейте! Разполагам с тези две МС дози:
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/141/35053_995.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/141/35054_017.JPG
Тази, която няма жълта субстанция по нея е свалена от грамофон Респром(неработеща), а другата е новата, която купих. След замяната на старата с новата звукът, който вади грамофона е с липса на бас и ниски среди, високите са със съскащ отенък и е меко казано гадно да се слуша подобен бъркоч.
На какво може да се дължи тази аномалия?
Какво е свойството на тажи жълтеникава паста по самата доза? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
D.Kolev BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 10, 2004 Мнения: 1467 Местожителство: В.Търново
|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2007 2:27 pm Заглавие: |
|
|
това изглежда е опит за ремонт,неуспешен естествено.а звука ти сигурно е такъв защото нямаш RIAA коректор. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Timofei има известен опит

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2007 2:28 pm Заглавие: Re: Въпрос за тези две дози |
|
|
Това са кристални дози и по принцип са с малка динамика!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DDB има сериозен опит

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2007 5:47 pm Заглавие: |
|
|
Несериозно е по принцип да се говори за някакво качество със този тип доза, да не говорим, че съсипва плочите... А, освен това никакъв RIAA коректор не върши работа с този тип доза - това е кристална доза относително линейна и с доста по-високо ниво изходно ниво.
Махни тоз грамофон (навярно някой руски или български от 60-70-те).
Дори една UNITRA G601 (можеш да я купиш за 20-тина лева) ще върши много по-добра работа... А истинския грамофон е скъпо удоволствие, но ако ти завлезне ще харчиш, кеф цена няма!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dbxkk чете и пита

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2007 6:20 pm Заглавие: |
|
|
Дозата е тип ГЗК-663,пиезокерамична.Жълтата паста е причината за лошия звук без ниски.Вместо нея трябва да има демпващ пълнеж. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
rudiem има опит

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2007 8:27 pm Заглавие: |
|
|
dbxkk написа: | Дозата е тип ГЗК-663,пиезокерамична.Жълтата паста е причината за лошия звук без ниски.Вместо нея трябва да има демпващ пълнеж. |
Наистина дозата е такава. И двете са оригинални. Първата е "изтекла" а втората е закупена с тази жълта паста по нея. тя е някакво твърдо вещество. Придава нееластичност на пиезокерамичните пръчки и затова предполагам резултата е същия както при "изтеклата" доза.
За сега закърпих нещата като ремонтирах старата кристална доза.
Ако някой се интересува как , ще напииша. Може и снимки да спретна. Ако разбера как да се оттърва от жълтата паста, може и да пробвам втората доза и евентуално ако не работи да и приложа същата процедура както при старата. За сравнение бих искал да ви сложа и линк на разликата във звука която се получи след ремонта но до сега такива файлове не съм закачал във форум и не знам как да го направя.
Грамофонната доза е от грамофон Респром "ГЕС 301". |
|
Върнете се в началото |
|
 |
neutravlad има опит

Регистриран на: Oct 05, 2007 Мнения: 33 Местожителство: Ню Йорк / Благоевград
|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2007 9:01 pm Заглавие: |
|
|
Тц, тц... Ще си развалиш плочите ако продължаваш да слушаш с тази кристална доза. Ако не ме лъже паметта натиска е от порядъка на 1 грам , което е убийствено за плочите (както ме поправиха по-долу не е 1 грам а доста повече, но каквото и да е щом е кристална е кофти за плочите)
Е, ако слушаш сръбска музика тогава може. Така поне ще развалиш така и така развалените вече плочи
Едит: Добре, де казах ако не ме лъже паметта Колко е натиска на кристалната доза?
Последната промяна е направена от neutravlad на Вто Ное 27, 2007 9:33 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Simonov BG Audio Team™

Регистриран на: Nov 27, 2004 Мнения: 1201 Местожителство: Пазарджик
|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2007 9:22 pm Заглавие: |
|
|
neutravlad написа: | Тц, тц... Ще си развалиш плочите ако продължаваш да слушаш с тази кристална доза. Ако не ме лъже паметта натиска е от порядъка на 1 грам, което е убийствено за плочите
Е, ако слушаш сръбска музика тогава може. Така поне ще развалиш така и така развалените вече плочи  |
Изказваш се неподготвен за този 1 грам. Много малко дози могат да си позволят да работят пти толкова малка сила на натиск и то в комбинация с доста добро рамо, което от своя страна иска своето от масата Дозите на Shure могат да работят на 0.75g VTF, ама сигурно ще им не нужно нещо от сорта на RB-300; Linn Basik през и SME 3009 и нагоре. Аз лично не съм виждал за момента подходяща комбинация рамо-доза която да работи успешно на 0.75g. Моята доза я карам на 2гр. и не съм си повредил нито една плоча  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Simon има сериозен опит

|
Пуснато на: Сря Ное 28, 2007 12:58 am Заглавие: |
|
|
neutravlad написа: |
Едит: Добре, де казах ако не ме лъже паметта Колко е натиска на кристалната доза? |
Над 8г, обикновено 10-14г, затова много от плочите слуашани с такива "дози" са вече непригодни за ММ/МС дози. Износват неравномерно/неправилно иглата, а и не се чува добре, да не кажа че се чува много зле! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BMPO има опит

![]()
|
Пуснато на: Сря Ное 28, 2007 12:08 pm Заглавие: |
|
|
Тази доза е един от кошмарите на 60-те, Време, когато всичко беше фулреиндж и лампови усилватели. А транзисторните усиватели беха блян. Е, въпросната доза тогава минаваше за "щадяща", понеже имеше една друга, която имаше 2 игли и се въртеше за 33 и 72оборота. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
rudiem има опит

|
Пуснато на: Сря Ное 28, 2007 2:43 pm Заглавие: |
|
|
С какво да премахна тази жълта консистенция, ако е възможно изобщо?
И какъв трябва да е демпващия материал, за който става дума по-горе в темата? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|