Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 12:01 am Заглавие: Акустична подготовка на стая
Здравейте,работя в строителната сфера. Като такъв,съм се нагледал на мазилки всякакви,и вътрешни и външни,всякакви материали за изграждане на стени като се започне от панел и се стигне до итонг,тухли,гипсокартони и др.. Занимавал съм се със всякакви подови покрития-ламинати,обикн. паркети, мозайки,фаянс,мокети и др. и др.. Тавани-окачени от гипсокартон,картонени плоскости,бетонни и др.. Няма да изброявам възможните решения за стена,под и таван в една БГ стая. И както всички знаем, всяка една повърхност отразява по различен начин звуковите вълни. Въпроса ми към компетентните по зададената тема е- какви според аудио-озвучаването на дадено помещение са идеалните материали за: 1. Стени (от какво да са изградени,с какво да са измазани), 2. Под и 3. Таван.
П.П.- Знам,че на пазара има някакъв вид "дискотечна мазилка",не съм се сблъсквал все още с нея,не знам на каква основа е и какъв е ефекта от нея. Ако някой знае нещо за нея-да сподели.
Мое мнение е,че това е тема от която поне 50% от хората тук ще разберат защо не чуват това което трябва да чуят вкъщи. Имам над половин киловат озвучаване в моята стая,което съвсем не звучи така както би трябвало да се чува.
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 9:00 am Заглавие:
Темата не е в подходящият раздел. Моля модераторите да я преместят.
Идеална третировка няма. Има оптимална за даденото помещение, а всяко помещение е различно. Ако си решил да строиш отделно помещение за слушане - това е друга бира. _________________ aka. Demon
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 12:13 pm Заглавие:
Първо се извинявам ,че не нацелих раздела от първия път Не,не съм решил все още да строя специална стая,но просто питам за оптимално-добрите материали които биха отразили/погълнали правилно звуковите вълни. Принципно питам за моята стая,понеже лятото ми предстои ремонт. _________________ Pro Audio. In my Blood.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети