Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
brad чете

|
Пуснато на: Сря Яну 23, 2008 12:49 am Заглавие: За старите плочи и новата техника |
|
|
Здравейте.Наскоро се запалих по грамофоните и потвърждавам старата истина,че няма нищо по-хубаво от грамофонния звук.Имам доста стари плочи останали от преди и някои от тях са доста захабени.Та въпросът ми е дали тези драскотини и петна /свидетелства от бурни младежки купони/ биха повредели по някакъв начин иглата.Мерси. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ivelin Braikov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Сря Яну 23, 2008 2:51 pm Заглавие: |
|
|
Не би трябвало да се притесняваш.
Но е хубаво плочите да са чисти, че мръсотията се натрупва по иглата и трудно се маха от там. _________________ This is no offence, but... you are a robot, aren't you? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Simonov BG Audio Team™

Регистриран на: Nov 27, 2004 Мнения: 1201 Местожителство: Пазарджик
|
Пуснато на: Сря Яну 23, 2008 8:07 pm Заглавие: |
|
|
Представи си че караш колата си по път осеян с дупки
Не е добре да се ползват стари и много изхабени плочи, особено от тези които са слушани на рамена с керамични дози и т.н. Попиляните плочи, почти сигурно ще попилеят иглата
Мърсотията е друг важен фактор. Добре е плочит да са чисти, както и иглата. Продават се специални разтвори за почистване на плочи и иглите на дозите. Най-лудите глави дават по 1500лв за домашна почистваща машина за плочи с вакуум  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Simon има сериозен опит

|
Пуснато на: Сря Яну 23, 2008 10:05 pm Заглавие: |
|
|
Simonov написа: | Най-лудите глави дават по 1500лв за домашна почистваща машина за плочи с вакуум  |
Да не искаш да кажеш, че съм луд ?
brad, ако дозата ти е ценна, не си просвирвай старите плочи на нея!
За такива случаи може да си купиш един "евтин" грамофон с доза - има достатъчно обяви за това.
Така ще можеш да слушаш старите си плочи със (вероятно) стара доза , без да се притесняваш за захабяването им - тях не можеш върна .
Праха е най-големия враг на плочите, но кристалните дози са (бяха) още по-голям! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Borislav Stankov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Яну 24, 2008 2:20 pm Заглавие: |
|
|
Simon написа: | Simonov написа: | Най-лудите глави дават по 1500лв за домашна почистваща машина за плочи с вакуум  |
Да не искаш да кажеш, че съм луд ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|