Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!


Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица
 
Реклама


Онлайн магазин
 
Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда
 
Реклама от Google
 
Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
 
Forums

 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

 
 
Hi-Fi Саундът на Хорните - интервю с Иван Рачев за списание GO-септември
Публикувано отkmkirilov Време: Tuesday, September 12 @ 11:45:05 UTC
Със Съдействието на ivan rachev

Иван Тодоров Рачев е един от основателите на движението Metropolis , слави се с хайфистките си интереси и дори мании.Има собствено студио и група Аnalogbox , с два албума , реализирани извън България , като втория ще се появи в музикалните среди към края на тази година.Музиката която прави , е с експериментално звучене и е работил с български изпълнители , сред които Остава , Нина Николина , Йоана....

В контекста на темата на броя sounds ще ни разкаже разни неща. Какво е първото нещо , което се сещаш , когато чуеш sounds ? Сещам се за чуството което усеща човек , когато настръхне , докато слуша музика. Известен си като човек със собствено виждане , изключително уверен в него . Проектираш озвучителни тела и хорни.Какво е Хорни ?
Занимавам се само и изключително с Хорни , когато става въпрос за озвучителни тела. Хорната е най-доброто Акустично оформление на говорителите-тя е най-доброто възпроизвеждащо тяло. Думата horn означава рог и е използван още отпървобитните хора като акустичен усилвател за техните викове.Хорната най-общо ти дава възможност да чуеш звуковите картини най-близко до реалните..При нехорното оформление говорителя върти около себеси голяма част от въздуха който трябва да излъчи напред като звукова вълна.Само с Хорни може да се достигне до 10-20 хц със сравнително равен честотен ход-при останалите колони , от 70 хц надолу се забелязва тежко задъхване .

Колко струват усилията да правиш Хорни ? Какво ти дават Хорните ? Да правиш хорни е изкуство и житейска съдба.С моя приятел,партньор и главен конструктор Аспарух имаме ателие , в което творим и конструираме Хорни.Ателието ни се казва Етераудио. Хорните се правят от същите материали , от които се правят и другите колони , а нещата по който се различават , не подлежат на замерване и спецификация-имам предвид детайли, сцена, въздух или това, доколко настръхваш... Кой за теб са най-добрите в областа на звука ? Lowther,AER,Accuphase,Wavac,Cary,Jeff Roland,Grado,Stax,Passlab,Audionote,Wilson,Mbl,Avangard,Linn,Zingali, Shozo Kinoshita,McIntosh,Zanden....и много други.Като цяло Hi-End се води от японците и по-подробно може да се намери информация на www.exoticaudio.org.
Би ли озвучил клуб с хорни ? Да , разбирасе.Единственият такъв у нас е Black Box със система Function One.
Трябвали да си грандоман , за да реализираш грандиозни проекти в областа на звука ? Не , но поне трябва да си максималист.
Как виждаш развитието на звуковите технологии в бъдеще ?Накъде се движат и кои са хоризонтите , към които се стремят световните производители ? Световните производители се стремят единствено към технологиите, които ще им донесат по-голяма печалба при по-малки разходи , което води до производство на некачествени продукти.Въпреки това истината бавно и сигурно изплува на хоризонта , а тя е че качесвните аудиокомпоненти се правят в повечето случаи от малки независими манифактури , които могат да си позволят да не се съобразяват с днешния маркетинг.


"Саундът на Хорните - интервю с Иван Рачев за списание GO-септември" | ВХОД | 12 коментари | Търсене в Дискусия
Коментарите са на публикуващият ги. Ние не сме отговорни за тяхното съдържание.

Не е позволено Коментари за Анонимни, моля регистрирайте се

Re: Саундът на Хорните - интервю с Иван Рачев за списание GO-септември (Резултат: 1)
от horn_power Време: Wednesday, September 13 @ 03:04:29 UTC
(Информация за Потребител | Изпращане на Съобщение)
напълно съм съгласен за хорните.аз си направих 2 които да свирят от 25-150 хц и съм изумен.за средни и високи обаче не смятам че ще мога да ги направя достатъчно прецизно.но въпреки това при хорненото оформление и говорителя и слушателя се чувстват най-доволни.Иван Рачев има едно рамо от мен!Re: Саундът на Хорните - интервю с Иван Рачев за списание GO-септември (Резултат: 1)
от freestate Време: Wednesday, September 13 @ 20:32:32 UTC
(Информация за Потребител | Изпращане на Съобщение)
Кратко и ясно. Колкото повече хора разберат, че за да намериш истината трябва да я търсиш, толко по-добре. Пък и колкото са повече дето викат на бялото бяло и на черното черно още по-добре. Музиката е една от вратите към истината и аз я' слушам всеки ден /и нощ, чадо и нощ/. Няма начин. Чакам с нетърпение още по-добро аудио кино от Иван и Аспарух. Все така смело с истината в лицето, момчета!Re: Саундът на Хорните - интервю с Иван Рачев за списание GO-септември (Резултат: 1)
от rusin Време: Wednesday, September 13 @ 22:00:15 UTC
(Информация за Потребител | Изпращане на Съобщение)
Днес имах удоволствието да "слушам" хорни. Е, слушам не е най точната дума и за това е в кавички, по правлино е изживия, усетя.............. Има една китайска потоворка, в която се казва че една картина не може да се нарисува и с хиляда думи. Същото важи и за музиката според мен Благодаря, на Иван Рачев за предоставената възможност!Re: Саундът на Хорните - интервю с Иван Рачев за списание GO-септември (Резултат: 1)
от BobyVasillev Време: Thursday, September 14 @ 12:37:13 UTC
(Информация за Потребител | Изпращане на Съобщение)
'EтераАудио', внасят нужното размазващо присъствие, така нужно ни за всепроникващия звук. Допринасят да почувстваме и усетим ефира. Гордея се с тях и ви каня да настройте по-широко усещанията си, и естетиката, която прозира от този форум.Re: Саундът на Хорните - интервю с Иван Рачев за списание GO-септември (Резултат: 1)
от kirilov Време: Friday, September 15 @ 11:08:24 UTC
(Информация за Потребител | Изпращане на Съобщение)
Аз съм изключително горд от това, че срещнах тези хора и че ги познавам! Може да звучи невероятно, но светът не подозира какво красиво нещо му се готви! Това не е религия/политика/конспирация или друга мръсна дума. Мисля, че еволюцията е достигнала ниво, в което ще последва качествен скок в усещанията и възприятията на хората. "Етераудио" ще бъдат сериозен двигател в този процес. Желая ви здраве!!! Всичко останало го виждам, неизбежно е!Re: Саундът на Хорните - интервю с Иван Рачев за списание GO-септември (Резултат: 1)
от che Време: Friday, September 15 @ 13:02:08 UTC
(Информация за Потребител | Изпращане на Съобщение)
Само едно мога да кажа - обичам Ви приятели, за това че ми отворихте съзнанието.Re: Саундът на Хорните - интервю с Иван Рачев за списание GO-септември (Резултат: 1)
от temp Време: Tuesday, September 19 @ 14:30:40 UTC
(Информация за Потребител | Изпращане на Съобщение)
Който чуе музиката възпропизведена от хорни в комбинация от лампов усилвател ,той ще разбере разликата между смесица на звуци и магията на музиката. Има огромна бездна ,която изпълва с пълнота и душа , естественост ,неподправеност и усещане ,че си овладял безсмъртието. Тази бездна е онази в която можеш да летиш ... ,не да изпаднеш!Re: Саундът на Хорните - интервю с Иван Рачев за списание GO-септември (Резултат: 1)
от akila Време: Saturday, May 19 @ 18:08:29 UTC
(Информация за Потребител | Изпращане на Съобщение)
1000%sam saglasen s vsi4ki otnosno ka4estvata na hornite.ose6tam 4e v bade6te interesa 6te se poka4va za6toto samiq as me vijdam druga nasoka.pojelavam na vsi4ki uspehi.as samiq se ma4a da napravq horna sas 6,5",za6toto ne e vajen za men rezultata a patq po koito minavam do "poravilniq zvuk"Re: Саундът на Хорните - интервю с Иван Рачев за списание GO-септември (Резултат: 1)
от hisopolko167 Време: Saturday, July 28 @ 21:52:37 UTC
(Информация за Потребител | Изпращане на Съобщение)
скачать Skype для Nokia 9210 [nokiaskayep.ru]Re: Саундът на Хорните - интервю с Иван Рачев за списание GO-септември (Резултат: 1)
от veneamin1984 Време: Wednesday, June 13 @ 11:34:28 UTC
(Информация за Потребител | Изпращане на Съобщение)
Скачать Скайп Nokia 6102i [www.skypemobiile.com]Re: Саундът на Хорните - интервю с Иван Рачев за списание GO-септември (Резултат: 1)
от hisopolko167 Време: Monday, June 11 @ 01:34:49 UTC
(Информация за Потребител | Изпращане на Съобщение)
Скачать Angry Birds для Nokia N81 [angrybrs.com]


muzica noua muzica noua
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Генериране на страницата: 0.16 секунди