Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!


Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица
 
Реклама


Онлайн магазин
 
Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда
 
Реклама от Google
 
Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
 
Forums

 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

 
 
Технологии Системите Audio Note™
Публикувано отAlnico Време: Tuesday, February 01 @ 23:51:05 UTC
Със Съдействието на Alnico

Audio Note е единствената high-end компания, конструираща и произвеждаща самостоятелно, пълния спектър от аналогови и цифрови аудиосистеми: от грамофони, тонрамене и дози, през кабели, МС-трансформатори, CD-плейъри, цифрово-аналогови преобразуватели (използващи електрически вериги със световен патент), до усилватели, колонъчни кабели и тонколони.


По думите на Питър Квортруп, лицето на марката Audio Note: "Произвеждането на широк спектър от пълни системи прави напълно невъзможно скриването ни където и да било. Ние сме абсолютно отговорени за крайния резултат - цялостния звук на всяка една завършена Audio Note система."
Авторитетът на Audio Note в конструирането и производството на "безкомпромисни" усилватели, патентовани цифрово-аналогови преобразуватели, озвучителни тела, плейъри, грамофонни дози, тонрамене и кабели, им изгради уникална репутация на производител на най-добрите в света hi-fi и най-скъпите high-end изделия.
Философията на Audio Note разглежда всяка аудиосистема като единно цяло, в което взаимно допълващите се конструкторски параметри и тяхното въплъщаване водят до определен резултат: степента на емоционална въвлеченост и удоволствие от музиката, непостижима при други системи.
За Audio Note е характерно прилагането на едни и същи критерии за оценка на качеството при всеки отделен компонент-носител на тази марка, което гарантира пълна съвместимост на всички изделия, независимо от разликите в ценовите им равнища.
Предимствата на звучене на добре конструираните лампови усилватели са широко признати и наистина високо ценени. Тембралната чистота, органичната текстура и много високата динамична разделителна способност на ламповите усилватели представляват "естествена" алтернатива на изтънчения, но твърде изменен тон, предлаган от техните полупроводникови конкуренти. Тези свойства на ламповото усилване са и безупречен антидот (противоотрова) срещу "рязкостта" на звука, съпътстваща цифровото възпроизвеждане.
В последно време в целия свят се възражда интересът към висококачествените лампови усилватели. Интересът към "лампите" е така интензивен, че вече няколко компании - традиционни производители на лампи (като Western Electric, например), възобновиха производството им, прекратено преди почти 30 години!
Досега основните "минуси" на ламповите усилватели бяха техните размери, теглото и външния им вид, а също - един немаловажен фактор - и тяхната цена, която още повече ограничаваше кръга на щастливците, способни да се насладят на ненадминатото им звучене. Нещата сега стоят по съвсем различен начин. Безупречни от гледна точка на звук, конструирани с разчет за максимална продължителност на работа, неотстъпваща дори на тази на "твърдотелните" компоненти (лампите, използвани в началната серия "Zero" на Audio Note имат продължителност на живота приблизително 100 000 часа или единадесет години непрекъсната работа!), удивително мъничките съвременни лампи откриха новата ера на ламповите технологии.
Компанията Audio Note със специфичната структура на продуктовата си листа направи апаратурата High-End audio не само силно желана, но и широко достъпна.
Продуктовата гама на Audio Note е изградена около серия от идеологични и технологични платформи за музикално изпълнение, от които e изграден богат и обширен продуктов спектър, обслужващ възможно най-много ценови точки и възможно най-широка гама на изпълнение. С крайна цел - да позволим на нашите купувачи и дилъри да подберат системи от върхово звуково качество и по-дълготраен живот.
Платформите на нивата са създадени да покажат, че нарастванията в цените вървят в комплект със съответните усъвършенствания в качеството на звука. Усъвършенстванията също така показват, че съществува ясна и показателна, технологично издържана таблица. Докато, понастоящем, не би било възможно в рамките на съществуващата измервателна технология окончателно да докажем, че те имат очевидни и трайни звукови предимства пред всяка една от одобряваните и сравними технологии, повечето от които - избирани по-скоро заради предимства в цената или удобството, отколкото заради качеството на звука.
Такъв е многостранният търговски натиск, фаворизиращ цената - множество технически тестове и измервания сега се разработват специално, за да осигурят "доказателства", че снижаването на цените не се отразява на "качеството" - една интересна, двумерна концепция. Този тип фронтално насочена маркетингова стратегия започна да се наслагва и смесва с основните принципи на аудиоинженеринга още през 1965 г., ставайки още един тъжен житейски факт в света, в който цената властва недвусмислено, дори при въпросите за качеството.

Всички продукти на Audio Note™ са подредени в съответствие със система от седем нива, всяко от които поставя продукта, съобразно неговото звуково изпълнение. Тази система е предвидена да служи като своеобразна насока за клиентите (и конкуренти?!) в три направления:
1. Да помага в избора на правилните Audio Note™ компоненти при изграждането и/или ъпгрейда на Audio Note системата.
2. Да действа като обединена технологична таблица и насочваща линия към най-добрите принципи в акустиката и звукотехниката.
3. Да дава ориентация за компонентите и материалите, осигуряващи най-добър звук.
Вместо да се опитват да компенсират недостатъците на записа, Audio Note се стремят да съхранят възможно най-много от записаната информация - била тя добра или лоша, тъй като вярват, че производителите на апаратура не трябва да се намесват и внасят промени в записания звук: това е работа на звукозаписните инженери и тонрежисьорите.
Повече от всичко друго, всяко продуктово ниво на Audio Note™ е преди всичко индикатор за качеството на звука, което купувачите могат да очакват от апаратурата Audio Note™, която разглеждат. Целта е да им се помогне в търсенето на най-високите нива на звуково качество за парите, които са предвидени. Първото правило е: да не се купува нищо, за което ще се съжалява по-късно и по този начин, чувствайки парите си просто загубени - най-потискащата и обезкуражаваща страна на инвестирането в музикални възпроизвеждащи системи.
Формулиране на нивата
Оценката на качеството се основава върху критерии на слушане, прилагани към всеки компонент, по метода "сравнение чрез контраст" - философска, но също така и много практична методология, изцяло разработена и прецизирана от Питър Квортруп, описана в есето му "На пътя ли сте към Аудио Ада?". "С усъвършенстването на моето разбиране за това как множеството разнообразни техники, технологии, части и материали се отразяват върху качеството на звука, стана възможно да създам "единна таблица" за равнищата на изтънченост, по които звучи добре изпълнената версия на дадена технология. Вземайки като пример усилвателите, разбирането на таблицата е лесно:
Ниво Минус Второ: двутактни транзисторни усилватели Class B. Няма продукти на Audio Note на това ниво.
Ниво Минус Първо: двутактни транзисторни усилватели Class A. В момента няма продукти на Audio Note на това ниво.
Нулево ниво: двутактни пентодни или тетродни усилватели Class AB.
Първо ниво: двутактни пентодни или тетродни усилватели Class A.
Второ ниво: еднотактни пентодни или тетродни усилватели Class A и двутактни триодни усилватели Class A с директно отопление, без обратна връзка .
Трето ниво: еднотактни триодни усилватели Class A с директно отопление, без обратна връзка.
Четвърто ниво: еднотактни триодни усилватели Class A с директно отопление, без обратна връзка, с висококачествени елементи и материали - вериги с твърдо окабеляване, използващи многожилни сребърни проводници, свързващи кондензатори от медно или сребърно фолио, захранвания с еднотактни лампови изправители за намаляване на пулсациите в захранването, филтри от Cerafine или Black Gate електролитни кондензатори, немагнитни резистори, произведени от танталов филм и изходни трансформатори с въглеродни сърцевини от типа "solid core" (вместо стандартно използваните, заради по-ниската цена "IE cores") с много високо съдържание на никел.
Пето ниво: еднотактни триодни усилватели Class A с директно отопление, без обратна връзка , използващи само най-добрите елементи и материали, известни днес - изходни трансформатори с изцяло сребърно окабеляване и желязно-въглеродна сърцевина с високо съдържание на никел, кондензатори Black Gate и свързващи кондензатори от сребърно фолио, захранване и верига с твърдо окабеляване и сребърни проводници.
Шесто ниво: Както Ниво Пет, еднотактни триодни усилватели с директно отопление, без обратна връзка, но със сребърни проводници и в основната верига, основните трансформатори, изправители, също въглеродни сърцевини от най-висок клас в основните трансформатори, лампово токоизправяне и регулиране, междукаскадните разделителни кондензатори са заменени с разделителни трансформатори със сребърно окабеляване и въглеродна сърцевина между всяко стъпало, изходни трансформатори със супер тънко ламинирана Super Radiometal 48 въглеродна сърцевина.
Усилването от Шесто ниво се използва при системата за възпроизвеждане на записи на Audio Note™ със сребърно окабеляване, помагайки да се произведе най-финият аналогов запис, произвеждан някога, и по този начин - помагайки за завръщането на качествения винил на водещото място в звуковото качество за години напред.


Изброената структура на нивата отразява факта (не фантазията), че всички транзисторни усилватели звучат по-зле, поради простата причина, че транзисторите са по-нискокачествено усилващи устройства. Думата "полупроводник" наистина означава това, което казва и го казва абсолютно недвусмислено: това е "половин"-проводник. Погледнато от страната на звука, това може да бъде преведено като "половин сигнал"! Което е точно така. Транзисторите по своята същност са нелинейни и се нуждаят от много корекции (обратна връзка ), за да имат достатъчно широк честотен диапазон и да бъдат способни да възпроизвеждат всякакви музикални сигнали, те не са усилватели на естествено напрежение. Пентодите и тетродите изискват коригираща обратна връзка за да снижи чувствителността на товара и да се разшири честотния диапазон, те са по-малко нелинейни, сравнени с транзисторите, представлявайки високоимпедансни устройства, които изискват съгласуване с изходен трансформатор. По този начин, те звучат по-добре, когато се използват добре, особено, когато са еднотактни или в псевдо триоден режим чрез свързването на решетките заедно. Пентодите и тетродите са по-ефективни (дават по-висока изходна мощност) и по-евтини от триодите, това ценово предимство, обаче, се заплаща с по-малка линейност (и следователно изцяло отворена обратна връзка), честотен диапазон и стабилност на товара - природата винаги дава с едната ръка и взема с другата.


Триодът с директно отопление е високолинейно усилващо устройство: оригинален усилвател на напрежението - първият, единственият и все още най-добрият - отговарящ добре на по-добрите вериги, компоненти и материали, но те са по-малко ефективни и по-скъпи от пентодите и тетродите. Така, те изискват по-ефективни тонколони с изходна мощност на върхова цена.
Въпреки използването на триодите с директно отопление от трите най-горни нива на Audio Note™, усъвършенстванията в чисто звуковото изпълнение, както и увеличението в цените между Трето, Четвърто и Пето ниво са значителни и е необходимо да бъдат чути, за да бъдат напълно разбрани и оценени. Различни, но еднакво подходящи критерии за усилване могат да бъдат установени за всяко Ниво от другите части на системата: тонколони, CD-плейъри, цифрово-аналогови преобразуватели, грамофони, тонрамене, грамофонни дози, MC трансформатори и кабели.
Жизненоважно е, обаче, да се запомни, че основната полза от това систематизиране на нашите продукти е, че независимо от размера на вашия бюджет, ще стане възможно да максимизирате качеството на звука, получавано за вашите пари. Точно поради това, че всяко Ниво предлага гарантирано и максимизирано съотношение цена-качество, с ясно определен път за ъпгрейд, разполагате с лесно и разбираемо ръководство за изграждане на своя Audio Note™ система с вградена способност за ъпгрейд, предсказуемост, надеждност и дълготрайност. Ето защо, смятам, че е важно винаги домашната работа да се прави изрядно, така че всеки модел остава в програмата няколко години, поддържайки стойността и върховното забавление.
Никой друг производител на аудиоапаратура няма техническото ноу-хау или музикална естетика, позволяващи да предложат тази, по наше мнение, жизненоважна градираща система. Ние уважаваме вашата музика, уши, пари и покупка в достатъчна степен, за да видим това като интелигентен начин да споделим с вас продуктовия интегритет и музикалната искреност.
Не е необходимо задължително да съставите вашата система само от продукти от едно и също ниво. Докато това винаги гарантира много високо съотношение цена-изпълнение, можете също да комбинирате компоненти от различни нива, с оглед да си осигурите по-добър-по-евтин път за ъпгрейд или защото предпочитате баланса, който една комбинирана система осигурява.
В тези случаи Правило №1 е, че всяка подобна система трябва да се изгражда, вземайки като основа Нивото на усилвателя, и че не би трябвало да съдържа продукти, които са повече от едно ниво над и две нива под нивото на използвания усилвател.
Като изключение, кабелите Audio Note™ са много гъвкави (както физически, така и в термините на системния толеранс) и ще подобрят дори и най-скромната система Audio Note™, без значение на нивото на кабела.
Всичко е за изтънчеността
Изтънчеността е централната тема за всеки продукт на всяко ниво в продуктовата гама на Audio Note - ние не вярваме в прилагането на по-големи, по-гръмки или по-сложни решения за нашите продукти, но търсим да открием по-голямата стойност чрез по-добрия звук.
Чрез безкрайни експерименти открихме, че по-голямата мощност и интензивност на звука не прави продуктите да звучат по-добре или по-удовлетворяващо. Вместо това, ние търсим решения в технологиите, в техниката, частите, материалите и усилвателните устройства, които биха могли да осигурят по-добро поведение при ниско ниво на звука, тъй като вярваме, че това са аспектите с най-голяма важност.
В крайна сметка, факт е, че всички сигнали започват от тишината и именно в тази "входна" точка се ражда звукът.
Audio Note е единственият достатъчно нестандартен производител, проучил широко поведението на аудиоапаратурата при много ниски нива. Това изследване потвърди повечето от теориите, формулирани от нас през годините. Всички те се основаваха повече на музикалните усещания, отколкото на сляпото търсене на отговори в тестуващото оборудване. Най-накрая ние разбрахме, че това оборудване лесно може да бъде направено на глупак от технически мошеници като обратната връзка и предискретизацията.
Ние винаги препоръчваме която и да е хай-фи система да бъде прослушана на ниско ниво най-малкото, колкото и на високо, за да се види доколко добре се справя тя в двата края на спектъра на интензивността на звука . Системите, които не поддържат добър честотен диапазон и динамичен контраст на ниско ниво винаги ще страдат от бедна разрешителна способност, независимо от нивото на звука. Отговорете си искрено: колко често сте се хващали в опит да увеличавате нивото, за да получите по-добро чувство за динамика?
Лошата разделителна способност не може да бъде компенсирана от по-високото ниво на звука, защото, независимо от конкретните настройки на нивото, ниските нива на информацията не се разчитат и винаги ще бъдат загубени от сигнала, което е сериозно орязване - не само по отношение на класическата музика, но и при всички други записи, независимо от техния жанр.
Добър набор от примери за философията за ъпгрейд на Audio Note™ е начинът, по който са разработени, конфигурирани и специфицирани предусилвателите от Трето, Четвърто и Пето ниво. Ние първи развихме най-добрата възможна верига и конфигурации на захранването, а след това направихме по-изтънчени съставните части и материалите - баланс към по-висококачествено звуково изпълнение с нарастване на цената при по-високите нива, за обслужване на съотношението цена-качество.
Разбирането за това как компонентите влияят на звука и поведението един на друг е жизненоважна част от цялостното знание, необходимо за създаването на великолепно звучащи аудиопродукти. Вярвате или не, това е точно толкова важно, както и разбирането на топологията на добрата електрическа верига.
Аз изразходвам неизчислим брой часове, слушайки гласа на всеки продукт, който произвеждаме, за да се уверя, че това максимизира изпълнението му до възможно най-доброто за тази ценова категория.
Често отправяно обвинение към всички производители на лампови усилватели, е, че обичат неща от миналото, имат проблеми с настоящето и предпочитат носталгичната, оцветена в розово гледна точка към света, която отказва да приеме технологичните пробиви и напредъка.
Трудно можете да пропуснете лудостта през последните няколко години в търсенето на класически усилватели като McIntosh MC275 и Marantz 8 - все още страхотни усилватели в много отношения. Факт, който може би говори повече от ежегодните бомбастични твърдения през последните 30 - 40 години на производители и обзорници, обявяващи революционен прогрес в качеството на усилвателите година след година - тесни и примитивни възгледи, които пречат на истинското развитие, защото създават и поддържат по-скоро една илюзия, отколкото осигуряват необходим и уместен критицизъм.


"Системите Audio Note™" | ВХОД | 17 коментари | Търсене в Дискусия
Коментарите са на публикуващият ги. Ние не сме отговорни за тяхното съдържание.

Не е позволено Коментари за Анонимни, моля регистрирайте се

Re: Системите Audio Note™ (Резултат: 1)
от teodor Време: Wednesday, February 02 @ 16:50:54 UTC
(Информация за Потребител | Изпращане на Съобщение)
AЛЕЛУЯ!!!!!..... телешоп за дебелогъзи американци...Re: Системите Audio Note™ (Резултат: 1)
от quad (bagrian@hotbox.ru) Време: Friday, February 04 @ 23:09:51 UTC
(Информация за Потребител | Изпращане на Съобщение)
Чиста реклама,изобщо това не трябваше да се публикува тук!!!Или поне да е цензурирано,и да си пише източника.Дали фирмата прави добри неща или не,дали статията е съвсем коректна или не,но не трябва да се рекламира така.
И без това отдавна наблюдавам как във форума дадени марки се прехвалват,ама това вече е прекалено.Като ти харесва ок,слушай си го,но тук четат всякакви хора и става много тъпо после като тръгнат да обясняват надълго и нашироко обяснени,недообяснени и недоразбрани неща.В началото си мислих че идеята за тази страница е добра,но в момента основното И приложение е за хвалби.


muzica noua muzica noua
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Генериране на страницата: 0.15 секунди