Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!


Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица
 
Реклама


Онлайн магазин
 
Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда
 
Реклама от Google
 
Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
 
Forums

 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

 
 
Технологии Открито писмо от Ивайло Бързаков
Публикувано отkmkirilov Време: Monday, June 27 @ 00:00:00 UTC
Със Съдействието на kirilov

Публикуваме откритото писмо на Ивайло Бързаков до редакцията на списание Хай-Фай, по повод статията им в рубриката “на фокус практика” Hi-Fi64 (76-77 стр.). Писмото е изпратено едновременно до нас и редакцията на списанието. ето пълният му текст:

Пълен текст


"Открито писмо от Ивайло Бързаков" | ВХОД | 6 коментари | Търсене в Дискусия
Коментарите са на публикуващият ги. Ние не сме отговорни за тяхното съдържание.

Не е позволено Коментари за Анонимни, моля регистрирайте се

Re: Открито писмо от Ивайло Бързаков (Резултат: 1)
от toroid Време: Tuesday, June 28 @ 12:30:02 UTC
(Информация за Потребител | Изпращане на Съобщение)
Браво,много добре е казано всичко!Винаги трябва да има/според мен/компетентен контрол над публикуването на такива сериозни теми в подобно издание като Хай-Фай.То е може би единствено на нашия пазар, достъпно до всички интересуващи се и за това е недопустимо да се публикава в него недостоверна информация и създаваща погрешна представа за важни неща,които трябва да се знаят от всеки сериозен хайфист/и не само сериозен!/в тази деликатна област-теорията на HI-FI и HI-END.Re: Открито писмо от Ивайло Бързаков (Резултат: 1)
от amitko Време: Tuesday, June 28 @ 13:10:30 UTC
(Информация за Потребител | Изпращане на Съобщение)
Да така е.... Въпреки че има доста голямо поле за спорове между субективистите и обективистите има някой неща които доста хора минаващи за обективисти ги признават, като минимум влиянието на кабелите (напр. Сухов, Self). Все си мисля че когато се публикува статия (особено изказваща мнения) тя минава през рецензенти на няколко етапа. Принципно редакцията носи отговорност за всичко публикувано на страниците (не автора, а редакцията). Така че, такова нещо говори единствено за безхаберно отношение.Re: Открито писмо от Ивайло Бързаков (Резултат: 1)
от Goro Време: Friday, July 22 @ 11:39:12 UTC
(Информация за Потребител | Изпращане на Съобщение)
В подкрепа на писмото искам да припомня , че енергията предавана по един кабел основно е концентрирана в обема около него.Старото схващане на Кулон , че изолацията слабо влияе , отдавна е доразвито от Максвел и е ясно голямото значението на изолацията.Друг е въпроса, че класическата теория за дългите линии е неприложима при аудио кабелите, не защото е невярна, а защото в нея са направени пренебрегвания, допустими за всякъде другаде , но не и при аудио кабелите.Тези които искат да използват тази теория, просто преди това трябва да прочетат началните страници на учебника си, ако разбира се са чели и нещо по-нататък някога.Re: Открито писмо от Ивайло Бързаков (Резултат: 1)
от IvanVV Време: Tuesday, August 23 @ 13:55:11 UTC
(Информация за Потребител | Изпращане на Съобщение)
горе - долу веднъж годишно си купувам това списание и после се се чудя - защо ? Не мога да разбера как може да напишеш такава статия и след това да продължиш да издаваш списание с такова гръмко име ? Просто има нещо сбъркано в цялата работа. Иван p.s. Благодаря на Ивайло Бързаков за откритото писмо - страхувам се че ако аз бях написал нещо, нямаше да избегна опасността да премина на лични нападки и обидни квалификации :)Re: Открито писмо от Ивайло Бързаков (Резултат: 1)
от jimy Време: Thursday, September 22 @ 00:01:06 UTC
(Информация за Потребител | Изпращане на Съобщение)
Здравейте! Аз отскоро съм пълноправен член на сайта и се радвам, че имам възможността да взема отношение по откритото писмо на И. Бързаков. Откровено казано скоро не съм си купувал сп. HI-FI и не съм преглеждал въпросният брой 64. Но, ако в него са писани тези неща, за които споменава Ивайло, то аз категорично заставам зад неговата позиция, защото нещата в сферата на аудиотехниката хич не са прости. Особено при апаратури от по-горния ешелон. В никакъв случай не може да се твърди, че грамофоните и CD плейърите звучат по един и същи начин. Всъщност е доста трудно да се направи някаква класификация, защото различни марки и модели звучат различно, имат свой "почерк" и като прибавим и факта субективно мнение, нещата много се разводняват. КАБЕЛИТЕ - също много "хлъзгава" материя. Това, което ми прави впечатление е, че много хора не се отнасят с нужната сериозност към този компонент. Да, КОМПОНЕНТ, а не аксесоар. Кабелите внасят своя почерк в звученето на една система и понякога много добри и скъпи компоненти не успяват да дадат това, което се очаква от тях именно поради лошо подбрани кабели. В тази техника всичко е от значение. Лошото е, че както става в случая, погрешна и подвеждаща информация се предлага на широк кръг читатели, повечето от които нямат технически познания в тази сфера-те са просто потребители. Такъв е и един мой приятел, който си беше свързал тонколоните към усилвателя с телефонен кабел и се чудеше защо системата не свири добре! Считам, че списание, държащо на реномето си, би трябвало да прилага по-строг контрол и материалите да се пишат и съответно редактират от технически грамотни хора.


muzica noua muzica noua
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Генериране на страницата: 0.10 секунди