4W атмосфера
Дата: Tuesday, April 11 @ 11:56:05 CEST
Тема: Лампови Усилватели


Здравейте! искам да споделя впечаленията си от един „малък” лампов усилвател.

Чух се с Жоро миналата седмица по съвсем друг въпрос и останах изненадан, като разбрах, че прави усилватели. Естествено проявих интерес и същия ден го взех, за да го чуя. Отдавна съм спрял да се интересувам от това ,колко тежи едно изделие, по каква схема работи, как изглежда, а и както повечето знаят- не разбирам от схеми, напрежения и т.н. Първото което ме впечатли е ергонимията на усилвателя.

Компактен и модерен, без илишно разточителство и „тежки” детайли. Странно за ръчна изработка, но приятно за окото. Прибрах се и като всеки нормален човек бързичко сглобих системата.Alchemist Forseti APD21A Pre Amplifier STEALTH 4 W Power аmplifier - “Joro made” DAS audio 92db. - немски двулентови колони, нямат филтри,а са с разделителен кондензатор.След около 20 мин. подгряване взех Оскар Питърсън трио и слушането започна. Последваха Марк Ишам, Андреас Воленвайдер, Чарли Хейдън, Еберхард Вебер, Дед Кен Денс.

Убедих се, че още има хора в тая държава, които мислят и притежават отговорност към продуктите, които произвеждат. Стелт-а цели десетката в бранда до 1300 $, критичен за потребителите на лампова техника. Притежава чудесна динамика, леки и кадифени ненатрапчиви високи, дълбока и едновременно ефирна среда. Прехода от ниската среда към баса е спокоен и без загуби. Усилвателя демонстрира релефна сцена, бързина и обем, създава усещане за присъствие. Останах очарован от липсата на „характер” в звученето. Това е изключително важно според мен, имайки предвид „сухото”, „свито” в средата и „студено” звучене на серийните лампови усилватели до цитираната по-горе цена.

Вярно е, че Стелт-а нама мощта на „убивач на съседи” и хард рока и дарк метъла не са силата на този усилвател, но джаз, камерна музика, етно, струнни, медни инструменти- очарован съм! Няма да Ви казвам как звучи винил! В никакъв случай не налагам мнение, но ако трябва да обобщя- впечатлен съм, а цената е без коментар. Ще получите „лично лампово пространство” и 4 W атмосвера!Тази статия идва от bgaudio.org
http://www.bgaudio.org

URL на тази публикация е:
http://www.bgaudio.org/modules.php?name=News&file=article&sid=91