Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
MakeMeFeel чете
Регистриран на: Dec 12, 2008 Мнения: 13 Местожителство: София,кв.Младост 3
|
|
Върнете се в началото |
|
|
Rumen Suvandjiev BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пон Дек 29, 2008 1:03 pm Заглавие: Re: Леко глупав въпрос |
|
|
MakeMeFeel написа: | Дават го в нашите сайтове 5x80W + subwoofer 100W,а в чуждите го дават 5x80W + subwoofer 100W.
|
Аз не виждам разлика между двете.
MakeMeFeel написа: |
Това при консумация 230W ми се вижда доста нереално
|
Нереално е, разбира се.
Затова са виновни донякъде самите потребители. Всички искат повече мощност и производителите пишат повече мощност и така всички са доволни. |
|
Върнете се в началото |
|
|
sanitara16 чете и пита
|
Пуснато на: Пон Дек 29, 2008 6:27 pm Заглавие: |
|
|
Тъй като го гледам на снимка и това, че съм разглобявал подобни
5х10вата + 20-30вата субуфер. _________________ Количеството интелект на планетата е константа, а населението расте....... |
|
Върнете се в началото |
|
|
VanVan чете и пита
|
Пуснато на: Пон Дек 29, 2008 7:04 pm Заглавие: |
|
|
Според мен истината е някъде по средата. Чел съм, че производителите пишат примерно 2х100 или 4х50, което всъщност означава еди-колко-си канала по еди-колко-си вата, но те не се събират чисто математически, а просто всеки от каналите ако работи сам ще може да предложи такава мощност. Т.е. при твойте 5х80, да речем, ако успееш някак си да спреш 4 канала и оставиш само един да разполага със захранването и сигнала, тогава ще имаме 80 вата. Най-често това ще са ватове при 1 KHz и 1% изкривявания, което ще рече, че реалната мощност е доста по-малко. Когато пуснеш и другите канали обаче, самото захранване "кляка", ресурса му се разделя между съответния брой усилватели и така общата сумарна мощност ти е дефакто някъде около най-голямата цифра в обявените от производителя. В твоя случай някъде около 100 вата за всичките 6 канала.
Идеята е да се спести от захранването, понеже то и до ден днешен си остава най-скъпия елемент в един усилвател. Така хем производителя си връзва гащите, да не могат да го осъдят, хем потребителя си мисли, че е ударил кьоравото с "ебаси якия хи-фи амп"...
Възможно е да греша... _________________ АКО ИСКАШ ДА ОСТАВИШ СЛЕДА, НЕ ВЪРВИ ПО ПЪТЕКАТА |
|
Върнете се в началото |
|
|
StefanStefanov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пон Дек 29, 2008 7:17 pm Заглавие: |
|
|
А всъщност какво значение има колко е мощен? |
|
Върнете се в началото |
|
|
haralanov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Вто Дек 30, 2008 10:46 am Заглавие: |
|
|
Stefan Stefanov написа: | А всъщност какво значение има колко е мощен? |
Така де, ако някой има акустична система със 109-110дБ чувствителност (ултра-ултра-ултра рядко срещано явление), усилватели над 3-4вата вече му се виждат зверски мощни и с огромен грохот се присмива на всички транзисторни тухли от по над 500W (а защо не и над 50), особено на тея, които минават бариерата от 50кЛв. _________________ E=mc^2 +/-3dB |
|
Върнете се в началото |
|
|
MakeMeFeel чете
Регистриран на: Dec 12, 2008 Мнения: 13 Местожителство: София,кв.Младост 3
|
Пуснато на: Нед Яну 04, 2009 8:42 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря за отговорите.Объркал съм - в нашите сайтове го дават 5х50 + sub 100W а в чуждите 5х80W + 100W sub.Няма никакво значение каква му е мощноста,просто ми е интересно и мисля че един път завинаги трябва да се развенчае този мит за големите мощности които дават пройзводителите на домашните си кина за да не се бъркат неопитните потребители като мене
Аз този ресивър го взех преди време с голям ентусиазъм като си мислех че наистина е толкова мощен а пък то какво се оказа... |
|
Върнете се в началото |
|
|
nickb чете и пита
|
Пуснато на: Пон Яну 26, 2009 5:12 pm Заглавие: Ресийвър? |
|
|
MakeMeFeel написа: | ...Аз този ресивър го взех преди време с голям ентусиазъм като си мислех че наистина е толкова мощен а пък то какво се оказа... |
Че това не е Ресийвър приятелю, това е "комбаин", както им се викаше навремето. Система от тип "всичко в едно" (All inclussive)
Това нещо става предимно за МР3 слушане и радио. Истинските Ресийвъри си имат приличен тунер и приличен усилвател |
|
Върнете се в началото |
|
|
|